Krimi

Gummiged set om natten - politiet efterlyser nye vidner i klitsag

Borgmesteren har beskrevet stemningen i byen som vred og ophidset.

Nordjyllands Politi efterlyser nu vidner på et konkret tidspunkt i forbindelse med en uretmæssig fjernelse i en fredet klit i Skagen.

Politiet vil gerne i kontakt med borgere, der har været i området ved Frederikshavnsvej og Shell på Højensvej 60 i Skagen i tidsrummet lørdag 26. oktober cirka mellem kl. 03.00 og 06.00.

Politiet aktivt går ud og søger nye vidner i netop dette tidsrum, fordi politiets efterforskningsarbejde har fastlagt, at i hvert fald en person har observeret en gummiged på et blokvogn i området.

- Vi har ikke mulighed for at udtale os om yderligere detaljer om sagen – det er af hensyn til at beskytte vores efterforskning, som jo stadig foregår på fuld tryk, siger vicepolitiinspektør John Lamp Henriksen.

Nordjyllands Politi har ingen nye oplysninger i sagen på nuværende tidspunkt.

Politiet udsender relevant information i sagen, når den foreligger.

Har man oplysninger kan man kontakte politiet på 114.

Folk er vrede

Stemningen i Skagen er vred og ophidset, efter at 3000 til 4000 kubikmeter sand natten mellem fredag og lørdag blev skrabet ned ad en fredet klit.

Det fortalte Birgit S. Hansen (S), som er borgmester i Frederikshavn Kommune torsdag.

- Mange leger detektiver, og det kan være i en god hensigt, men vi skal også passe på folkedommen og ikke skyde borgere et motiv i skoene, siger hun.

Gadens parlament

En af dem, der er kommet under 'detektivernes' søgelys er direktør Lars Dahl-Jensen, der er nabo til klitten.

Han er havnet under mistanke af lokalsamfundet, fordi hans udsigt angiveligt er blevet bedre, efter klitten blev jævnet ud.

- Skagen er jo et lille samfund. Det er gadens parlament i nogle henseender, og så er det jo kedeligt at blive ramt af den slags, fortæller han.

Han understreger, at det ikke er ham, der har ødelagt klitten.