Millionsvindel i Socialstyrelsen

Nyt bud på Britta Nielsens hus kan sende flere penge i statskassen

Staten kan se frem til lidt flere penge, efter en ny køber har budt på Britta Nielsens sydafrikanske hus. TV 2

Danskeren, som i første omgang havde budt, undrer sig over forløbet.

Da svindeltiltalte Britta Nielsens hus i Sydafrika var under hammeren på auktion midt i oktober, efterlod det i første omgang en svært skuffet auktionarius.

Buddet på dagen var langt lavere end ventet: 200.000 rand eller hvad der svarer til 91.000 kroner. Det var under en syvendedel af vurderingsprisen.

Men auktionen løber helt frem til fredag, og nu ser det ud til, at der kan være flere penge på vej til den danske statskasse.

En ny køber har meldt sig på banen med et bud på 527.500 rand – 234.437,87 kroner.

Altså mere end dobbelt så meget, som danske Henrik Meisner, der indtil i dag så ud til at have det vindende bud, havde budt.

Britta Nielsens retssag er blevet udskudt flere dage, fordi hovedpersonen første retsdag fik et ildebefindende.

Henrik Meisner ejer i forvejen et af de otte huse, som ligger i området, der hedder Dannevirke.

Urent spil

Hvad der er godt for statskassen, er ikke nødvendigvis godt for alle. I hvert fald står Henrik Meisner tilbage med en lang næse efter et forløb, han er uforstående over for.

På selve auktionsdagen blev Britta Nielsens sjældne Land Rover solgt for omkring 128.000 kroner - altså mere end det oprindelige bud på huset.

Selvom han har en klausul, der siger, at såfremt han matcher bedste bud, så får han huset, har det nu nået en pris, han ikke vil betale.

- Jeg føler ikke, at det er gået rigtigt til. Der var klare regler om, at hvis man ville byde, skulle der lægges et depositum på dagen, og det gjorde kun jeg og en anden – og det er ikke ham den anden, der har budt, siger Henrik Meisner til TV 2.

Auktionen slutter i morgen

I forbindelse med den oprindelige auktion oplyste auktionarius Peter Maskells, at der var en anden dansk mand, som havde udvist interesse for huset, der ligger i Dannevirke.

Om det er ham, der er kommet med det nye bud, vides ikke, da auktionshuset ikke vil udtale sig, men der er ikke lukket for bud på huset før fredag klokken 12.00.

- Det kan ikke være rigtigt, at de har kunnet vurdere mit bud og efterfølgende handlet ud fra det. Jeg er blevet stillet i en markant ringere situation, siger Henrik Meisner, som altså ikke vil byde igen.

Blot en dråbe af svindelbeløbet

Britta Nielsen købte huset for ti år siden, og hun ejede det med sin søn, Jimmy Hayat, der også er i sigtet i forbindelse med sagen om svindel i Socialstyrelsen.

Da huset blev sat på auktion 15. oktober, havde Peter Maskell vurderet, at det ville indbringe omkring 1.500.000 rand - 667.000 kroner – men alt tyder altså på, at det bliver solgt for langt mindre.

Uanset hvad prisen ender på, vil beløbet forslå som en skrædder i helvede, i forhold til at dække det beløb der er blevet svindlet for.

Når alt, hvad Britta Nielsen ejer, er blevet solgt, forventer kurator i sagen, Boris Frederiksen, at statskassen maksimalt får 10-15 millioner kroner ind.

Altså omkring ti procent af de 117 millioner kroner, Britta Nielsen er tiltalt for at have frasvindlet Socialstyrelsen.