Krimi

Bankrådgiver franarrer kunder 2,5 millioner

Arkivfoto -  Anne-christine Poujoulat / Scanpix Denmark

Rådgiveren overbeviste sine kunder om, at de skulle betale gebyr og afgifter. I virkeligheden gik pengene til ham selv.

En 52-årig mand er dømt for svindel mod flere end 100 kunder i det pengeinstitut på Djursland, hvor han arbejdede som rådgiver.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Mellem 2011 og 2018 franarrede han dem cirka 2,5 millioner kroner ved at bilde dem ind, at de skulle betale forskellige gebyrer og afgifter. I virkeligheden blev pengene overført til ham selv.

Den gik dog ikke, og fupnummeret blev efter syv år afsløret, da en kunde undrede sig over fremgangsmåden, og rådgiveren blev meldt til politiet af pengeinstituttet.

Han erklærede sig skyldig i de fleste af anklagerne, og forklarede, at de størstedelen pengene er blevet brugt på spil, han var afhængig af.

Kunders tillid skærper straf

I retten i Randers blev han idømt halvandet års fængsel. Det meste af straffen er betinget, men han skal afsone mindst tre måneder i fængsel.

Derudover blev han idømt samfundstjeneste.

Selvom straffen måske ikke lyder af meget, er den ifølge specialanklager Jesper Rodkjær ekstra skrap, fordi ofrene har haft stor tillid til deres rådgiver,

- Den 52-årige har igennem flere år systematisk bedraget kunder, som han var sat til at rådgive og som havde tillid til ham. Straffen afspejler, at man ser særligt alvorligt på kriminalitet begået i en betroet stilling, siger han.

Alle de kunder, manden frarøvede penge, er blevet kontaktet af pengeinstituttet selv, som har betalt de tabte beløb tilbage.