Krimi

27-årig fængslet i sag om terror

Manden blev fængslet 26. juni ved et grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre.

En 27-årig mand har siden sommer siddet varetægtsfængslet i en sag, som omhandler brud på straffelovens terrorbestemmelser.

Tirsdag har Københavns Byret bestemt, at manden fortsat skal sidde fængslet i fire uger yderligere.

Hvad sagen nærmere drejer sig om, er uvist, da sagen er blevet behandlet for lukkede døre. Der har sågar været tale om såkaldt dobbeltlukkede døre, hvilket betyder, at end ikke sigtelsen mod ham har været læst op i et åbent retsmøde.

Da den 27-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør den 26. juni var han iført en lang stribet kjortel. Ved tirsdagens retsmøde i Københavns Byret blev der alene afsagt kendelse om lukkede døre. Men sigtelsen blev ikke læst op, oplyser Københavns Byret til DR, TV2 og Ritzau.

Skal være rejst sigtelse for hvervning til terror

Medierne blev først bekendt med tidspunktet for afholdelsen af retsmødet, efter at det var afsluttet. Det fremgår imidlertid af sagens journalnummer, der indeholder en såkaldt gerningskode, at der er tale om en terrorsag.

Nærmere bestemt skulle der være tale om en sag, hvor der blandt andet er rejst sigtelse for hvervning til terror.

Hverken efterforskningsleder Brian Belling fra Københavns Politi eller forsvarsadvokat Niels Anker Rasmussen ønsker over DR, TV2 og Ritzau at kaste nærmere lys over sagen.

Det er yderst sjældent at lige præcis paragraffen om at hverve til terror er blevet anvendt. En paragraf i den danske straffelov, der kan give fængsel op til 10 år. Sidst var i august 2017, hvor en dengang 19-årig kvinde blev fængslet in absentia for netop at hverve et andet familiemedlem til at slutte sig til terrorgruppen Islamisk Stat (IS) i Raqqa i Syrien.

Det skulle hun ifølge sigtelsen mod hende have gjort ved at tilskyndet, rådet og vejledt familiemedlemmet til at slutte sig til IS og planlægge en rejse til Syrien.