16x9

Hun anmeldte læge efter date, hvor han bedøvede og voldtog hende – en måned senere slog han til igen

Læs her, hvordan to kvinder oplevede det, da lægen Jack Hou bedøvede og voldtog dem i foråret 2018.

Louise klemte om kanten på håndvasken med begge hænder. Hun var bange for, at hun ville falde sammen på badeværelsesgulvet, hvis hun gav slip.

De havde kun drukket en enkelt strawberry daquiri, siden de kom hjem til Jack. Hun var svimmel. Men det føltes ikke, som om hun var fuld. Noget var anderledes. Mere tåget.

Hvad Louise ikke vidste var, at Jack havde planer for, hvordan deres date skulle ende den aften.

Fotosafari på første date

De havde matchet på Tinder, og allerede ved Jacks første billede var Louise blevet nysgerrig, fordi det var tydeligt, at der var manipuleret med det.

square to 16x9

Hun begyndte samtalen med at spørge efter hans alder, og der gik ikke længe, før Jack lagde op til, at de skulle ses.

24-03-2018  20:34
Jack Hou
Du virker cool nok af en blondine at være. Vi burde hænge ud
Louise
Af en blondine at være? Hvad mener du med det?
De fleste blondiner, jeg kender, har ingen personlighed. Du virker anderledes...

De aftalte at mødes fire dage senere, tirsdag den 27. marts 2018.

  • De begyndte deres date på Café Norden i København, hvorefter de gik på fotosafari med hver deres kamera.
  • På Rådhuspladsen tog Jack først billeder af Louise, og så tog hun billeder af ham.
  • Hun ville egentlig have sagt tak for nu og afsluttet daten efter det, men så foreslog Jack, at de hentede chinaboxes og isthe og gik hjem til ham og spiste aftensmad.
Amagertorv Gammeltorv Rådhuspladsen

Louise troede, at Jack Hou var 26 år. Men i virkeligheden var han 31 år og uddannet læge. Og hvad hun ikke vidste var, at han dagen inden havde udskrevet sovemedicin, der indeholder stoffet triazolam, til sig selv. Hun anede heller ikke, hvad han søgte på, da han 17 timer før daten sad foran sin computer:

Kan du lide strawberry daquiri?

De befandt sig nu i Jacks lejlighed, og mens Louise anrettede den kinesiske mad, så hun ud af øjenkrogen, hvordan Jack fandt en Smirnoff-vodka og en pose frosne jordbær frem.

- Kan du lide strawberry daquiri?, spurgte han.

Louise kendte ikke drinken og tænkte egentlig, at vodka og jordbær ikke passede særligt godt til kinesisk mad. Men det lød lækkert, så hun takkede ja alligevel.

Drinken smagte sødt. Og det var som om, den fik hende til at sænke paraderne en smule og slappe mere af i Jacks selskab. Allerede inden de var færdige med at spise, havde hun tømt glasset.

Jack gik fra bordet og fandt ansigtsmasker frem, som de to havde købt tidligere. Louise rejste sig for at gå efter ham ud på badeværelset. Hun mærkede et sus op langs ryggen og op i nakken. Alkoholen ramte hårdere end ventet, og for hvert skridt hun tog, gyngede alt omkring hende mere og mere.

Trætheden blev altomsluttende

På badeværelset begyndte Jack at smøre ansigtsmasken ud i ansigtet på hende. Louise syntes, det var lidt småakavet, fordi det var første gang, de var fysiske med hinanden – men de kunne begge grine af situationen.

Da det blev Louises tur til at give Jack masken på, var hun lige ved at smøre den ind i hans øje. Hvor var det pinligt. Hun havde svært ved at styre sine bevægelser, så hun måtte få det overstået så hurtigt som muligt. Jack jævnede masken ud, så den dækkede hele hans ansigt og gav hende sin telefon. Han lagde en arm om livet på hende.

- Tag et billede af os, sagde han.

Louise vendte kameraet mod spejlet og tog billedet.

Louise tog et selfie af hende og Jack Hou.
Louise tog et selfie af hende og Jack Hou. Foto: Privatfoto

Hendes øjne blev tungere, da de gik ind i soveværelset og lagde sig på sengen. Han kyssede hende, og hun kyssede ham igen. Masken smagte bittert. Men trætheden var nu så altomsluttende, at hun ikke kunne blive ved. Hun ville ikke kysse mere, hun ville bare gerne sove.

Jack hjalp hende tilbage på badeværelset, fandt et håndklæde og begyndte at vaske masken af hendes ansigt. Hun greb fat i håndvasken med begge hænder. Hendes knæ var lige ved at give efter under hende. Lyset skar i hendes øjne, men det føltes som om, hun ville falde i søvn i det sekund, hun lukkede dem.

Han støttede hende, mens de gik ind i soveværelset, hvor Louise satte sig på sengekanten. Egentlig ville hun gerne hjem, men tanken om, hvordan hun skulle få sine sko på og finde ned til bussen, virkede helt uoverskuelig.

Jack begyndte at tage tøjet af hende. Først hendes bluse. Det var lidt underligt, tænkte hun. Men måske han havde opdaget, hvor træt hun var og ville hjælpe hende. Men så tog han også hendes undertrøje af, og så kunne hun godt mærke, hvor det bar hen. Det sidste, Louise kan huske, er, at Jack lagde sig ovenpå hende. Han var nøgen. Hun havde på ingen måde lyst til sex. Efter noget tid gav hun efter og gled ind i søvnen, uvidende om Jack Hous planer.

Var der noget i drinken?

Det var stadig mørkt, da alarmen på hans telefon ringede. Louise var træt og tung i kroppen. Han rejste sig og gik ud og tændte for bruseren. Musikken fra badeværelset bredte sig ind i soveværelset, mens hun forsøgte at genkalde sig, hvad der var sket aftenen før.

Hun huskede pludselig, hvordan den strawberry daquiri slog hende helt ud. Der kunne umuligt kun have været ét shot vodka i. Uroen bredte sig i kroppen. Hun spurgte ham, hvad han havde puttet i den. Ikke noget, men vi drak jo en hel masse, svarede han og pegede på bordet inde i stuen. Det var fyldt med glas, og blandt dem stod vodka- og tequilaflasker.

Det gav et sæt i Louise. Han løj, tænkte hun.

square to 16x9

Hun var helt sikker på, at hun kun havde drukket den ene drink.

Louise vidste ikke, hvad hun skulle gøre af sig selv. Hun tog et par hurtige skridt ud i køkkenet for at finde sin taske, så hun kunne komme hjem. Han fulgte efter og fortsatte foran hende ud i gangen for at tage sko på – og her så Louise sit snit. Hun løftede et af shotsglassene. Det var ubrugt. Hun kunne snart ikke holde frygten nede længere. Hvad havde han puttet i den drink?

Hun gik ud i gangen til ham, og de fulgtes ned på gaden. Jack sagde, at han skulle på arbejde på hospitalet. Tankerne fløj rundt i hovedet på Louise, men det lykkedes hende alligevel at fremstamme et "hav en god dag". Han kyssede hende farvel og vendte sig om. Hun blev stående og så ham gå.

Få timer efter meldte hun Jack til politiet, men det stoppede ham ikke.

Byturen, der gik i sort

En måned senere sad 25-årige Camilla på en trappesten nær diskoteket Chateau Motel i det indre København. Camilla, der var studerende, havde været i byen med sin veninde, men var blevet dårlig, så hun besluttede sig for at tage en taxa i forvejen hjem til veninden, hvor hun skulle overnatte.

Ude foran Chateau Motel kom hun i tanker om, at hun ikke kunne huske adressen, så hun satte sig ned på trappen for at ringe til sin veninde. Hun tog den ikke. Camilla pakkede sit halstørklæde godt op om halsen. Det var koldt. Hun forsøgte at ringe igen. Intet svar.

Camilla på trappen ved siden af Chateu Motel - i rekonstruktion til Station 2.
Camilla på trappen ved siden af Chateu Motel - i rekonstruktion til Station 2. Foto: TV 2

Hun kiggede igen ned på sin telefon. Klokken var næsten halv tre. Det er det sidste, Camilla husker fra den aften. For med ét blev alt sort. Og hendes veninde blev bekymret.

29-04-2018  04:33
Veninde
Halloooo! Hvor er du?
Undskyld jeg ikke ville med ud da du ville gå:( Jeg er hjemme nu, venter hvis du kommer hjem!
Kan du sige hvor du er?
29-10-2020  04:40
Jeg forstår hvis du er irriteret på mig, men kan du ikke lige sige om du er okay?
Gider du svare eller?
Der står at du er aktiv her…
29-10-2020  04:47
Er du okay?

Vågnede op i en fremmed lejlighed

Camilla vågnede, da hun blev prikket på skulderen. Hun åbnede øjnene og blev blændet af solen, som skinnede ind gennem de tynde gardiner.

- Nu skal du vågne. Jeg skal på arbejde, så du skal gå nu, blev der sagt.

Hun kunne ikke kende stemmen. Hun kiggede op. Det var svært at fokusere, og hendes syn var sløret, men hun var helt sikker på, at hun aldrig før havde set manden, der talte til hende. Hendes krop føltes underligt tung. Hvor var hun? Hvordan var hun overhovedet havnet her?

Camilla kiggede ned ad sig selv. Hun lå helt nøgen på sengen. Shit, tænkte hun. Hun sov aldrig uden tøj på. Havde han…? Hun kunne næsten ikke tænke tanken til ende. Camilla kiggede tilbage på manden. Han så nærmest spændt ud, syntes hun. Som om han ventede på at se, hvordan hun ville reagere. Hun fastholdt blikket mod ham lidt endnu.

- Har du brugt kondom, spurgte hun.

square to 16x9

Hans blik ændrede sig. Nu så han nærmest bekymret ud.

- Ja, svarede han og bad hende om at skynde sig i tøjet.

Camilla var underligt sløv, og hun tænkte ikke klart. Spørgsmålene hobede sig op i hendes tanker, men hun turde ikke stille dem. Hun ville ikke fremstå dum, eller som om hun havde drukket sig alt for fuld i går.

Hendes hjerte bankede hurtigere og hurtigere, mens hun samlede sit tøj sammen. Der var noget, der ikke føltes rigtigt. Hun var aldrig før gået med en fremmed fyr hjem fra byen. Camilla kiggede over på manden. Nej, tænkte hun. Hun ville aldrig være gået med ham hjem.

Da Camilla kom ind i elevatoren, fik hun ro til at tænke klart. Her i en rekonstruktion til Station 2.
Da Camilla kom ind i elevatoren, fik hun ro til at tænke klart. Her i en rekonstruktion til Station 2. Foto: TV 2

Jeg tror, jeg er blevet dopet i nat

Da elevatordøren lukkede bag hende, tog Camilla en dyb indånding. Nu var det som om, hun havde ro til at tænke klart. Og hun var ikke i tvivl. Hun måtte være blevet dopet.

Nede på gaden var der helt mennesketomt, og Camilla kunne intet kende. Det mindede om Strøget, men hun var ikke helt sikker, så hun fandt sin telefon frem. Hendes veninde havde sendt mange beskeder i løbet af natten. Hun var stadig omtumlet og havde svært ved at ramme bogstaverne, da hun svarede.

29-04-2018  08:43
Camilla
Åh gud!!! Det må du virkelig undskylde !!
Er du vågen
Åhh jeg har SÅR så dårlig vsamvittighed
tror jeg er blevet dopet i nat

Efter hun havde sendt alle beskederne, havde hun kun én ting for øje:

Nu ville hun hjem til sin veninde. Men den mennesketomme gade, hvor hun intet kendte, hjalp hende ikke på vej.

Så hun tog telefonen til hjælp.

  • Hun tastede venindens adresse ind og begyndte at gå.
  • Det gik op for Camilla, at hun var gået den forkerte vej, så hun vendte om.
  • Lige efter Dronning Louises Bro kom hun forbi et apotek, hvor hun købte en fortrydelsespille.
  • Endelig nåede hun frem til sin veninde, hvor hun skulle have overnattet.
Nørreport
Station
Dronning
Louises Bro

- Hvad er der dog sket, udbrød veninden, da Camilla endelig trådte ind ad døren hos hende.

Veninden pegede mod hendes hals. Camilla løb ud på badeværelset og kiggede sig i spejlet. Hun havde et stort, blåt mærke på halsen. Det lignede et sugemærke. Camilla lænede sig ind mod spejlet. Hendes pupiller var store. Nu følte hun sig helt sikker på, at hun var blevet dopet.

Camilla tog fortrydelsespillen. Han havde godt nok sagt, at han havde brugt kondom, men hun havde en fornemmelse af, at han havde løjet for hende, og hun ville ikke tage nogen chancer.

Så ringede hun hjem til sine forældre og fortalte, at hun var vågnet op hos en mand og troede, at hun var blevet misbrugt. Hun kunne ikke få sig selv til at bruge ordet voldtaget. Hendes far svarede med en stemme, hun aldrig havde hørt før. Han lød vred og chokeret, men blev så helt stille. Så spurgte han forsigtigt, om hun var okay. Camilla kunne mærke tårerne presse sig på. Først græd hun, og så hulkede hun. Hendes mor tog over i den anden ende af telefonen og sagde, at de ville komme til København med det samme.

Få timer efter blev Camilla undersøgt på Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet, og så meldte hun det til politiet. Alt, hun kunne sige, var, at hun var vågnet i fremmed lejlighed hos en mand, hun aldrig havde mødt før. Nu var der kun tilbage at håbe på et gennembrud, og det kom, før end hun turde tro på det.

Anholdelsen

Tre dage senere – 2. maj 2018 – sad Camilla i toget på vej hjem fra arbejde og læste nyheder på sin telefon. Der dukkede en historie op om en yngre læge, som var blevet anholdt og sigtet for at have bedøvet og voldtaget to kvinder. Den ene af dem natten til 29. april. Den dag, hun selv vågnede op hos manden i lejligheden.

Tårerne væltede ud af Camillas øjne. De fandt ham.

Manden var den i dag 32-årige læge Jack Hou. Han var blevet anholdt dagen inden på sit arbejde på Gentofte Hospital og fremstillet i et grundlovsforhør. I første omgang tilstod han at have givet de to kvinder sløvende sovemedicin og voldtaget dem. Og det gjorde han også, da politiet afhørte ham seks dage senere – men da politiet afhørte ham igen 22. august 2018, trak Jack Hou hele sin forklaring tilbage og nægtede sig skyldig. Han forklarede, at han havde været under et stærkt psykisk pres under varetægtsfængslingen, og at det var derfor, han havde tilstået.

Da sagen begyndte i Københavns Byret 26. april 2019, fastholdt Jack Hou sin uskyld. Her blev det klart for de unge kvinder, hvad han reelt havde udsat dem for, og hvor længe han havde planlagt det.

Retssagen

Jack Hou havde redt sit sorte hår tilbage med gelé og havde en sort blazerjakke på, da han satte sig på anklagebænken i København Byret.

Han var rolig og fortrak ikke en mine, da det kom frem, at han ikke alene havde søgt på ”triazolam date rape” 17 timer før sin date med Louise, men at han i løbet af marts og april søgte flere gange på lignende ting:

I sin søgen på nettet havde Jack Hou været særligt interesseret i stoffet scopolamin. Stoffet har en søvndyssende virkning og kan skabe en bevidstløshedslignende tilstand. På et drug-forum spurgte han, om nogen havde prøvet at få pustet scopolamin i hovedet i Sydamerika.

Stoffet må ikke indføres i Danmark i pulverform uden en tilladelse. Men ni dage før daten med Louise købte Jack Hou 150 gram scopolamin-pulver på den kinesiske handelsside alibaba.com for cirka 9600 kroner.

Dagen efter oprettede han et dokument på sin computer med specifikke beregninger over, hvordan stoffet virker: Her stod, hvor meget en person skal indtage for at få hukommelsestab, og hvor meget der skal til for at personen ”mister sin frie vilje”. I Camillas urin fandt man spor af scopolamin, mens der i Louises var spor efter triazolam. Triazolam er et stof, som kroppen udskiller, når sovemedicinen Halcion indtages.

Jack Hou afviste i retten, at han har foretaget søgningerne på nettet og henviste til, at andre må have brugt hans computer. Han afviste også kvindernes forklaring og fastholdt, at de havde deltaget frivilligt og selv måtte have indtaget stofferne, uden at han havde været opmærksom på det.

Men 17. juni 2019 dømte Københavns Byret Jack Hou skyldig i at have bedøvet og voldtaget de to kvinder. Han blev dømt for at have voldtaget Louise tre gange i løbet af natten. Han blev derudover dømt for at have brudt autorisationsloven, for blufærdighedskrænkelser, fordi han har optaget sig selv have sex med forskellige kvinder uden deres samtykke, og for at være i besiddelse af børnepornografisk materiale.

Da Jack Hou blev idømt syv års fængsel og frakendt sin autorisation som læge, ankede han dommen til frifindelse på stedet.

28. februar 2020 stadfæstede Østre Landsret dommen.

Jack Hou har ikke ønsket at medvirke i denne artikel eller Station 2-programmet ' Bedøvet og voldtaget af lægen', som sendes torsdag klokken 20.50 på TV 2.

Både Louise og Camilla er opdigtede navne. De to kvinder ønsker at være anonyme af hensyn til deres fremtid. Deres fulde identitet er redaktionen bekendt.