Millionsvindel i Socialstyrelsen

Britta Nielsens Land Rover solgt for mere end hendes sydafrikanske hus

Auktionshuset havde håbet på en bedre pris for ejendommene. Der kan dog komme flere bud i løbet af de næste 14 dage.

Tirsdag blev der sat et foreløbigt punktum i den svindeltiltalte Britta Nielsens afrikanske eventyr, da hendes ejendele og ejendomme var på auktion i Phalaborwa i Sydafrika.

Her gik hendes hus, der ligger midt ude i bushen tæt på den berømte nationapark Kruger, og hvor selve auktionen også foregik, for 200.000 rand. Det svarer til cirka 91.000 danske kroner.

Auktionshuset havde forventet en pris på 1,5 millioner rand, og derfor var det en skuffet auktionarius, der mødte TV 2s journalist.

- Vi er ikke særligt glade for de bud, vi fik på ejendommen, siger Peter Maskell.

I alt blev der solgt for 385.000 danske kroner - mens vurderingen før auktionen lød på cirka 1,5 millioner kroner.

Der kan komme yderligere bud

Foruden huset blev en naturgrund, der også var ejet af Britta Nielsen og hendes søn Jimmy Hayat, solgt for 180.000 rand, hvilket heller ikke var tilfredsstillende, lød det fra Peter Maskell.

- Den økonomiske situation i Sydafrika er ikke god, så det holder måske nogen fra at byde, lyder forklaringen blandt andet.

Peter Maskell forklarer dog, at salgsaftalerne for huset og naturgrunden - der blev skrevet under umiddelbart efter auktionen - kan annulleres, hvis der kommer nye bud i løbet af de næste 14 dage.

- Jeg er optimistisk og tror, det kommer et bedre bud. En dansk gentleman har vist interesse, og jeg tror, der kommer til at ske noget, siger Peter Maskell.

Britta Nielsens hus, naturgrund, sjældne Land Rover og mange andre af hendes ejendele bliver solgt på auktion i Phalaborwa i Sydafrika. Pengene fra auktionen vil gå til den danske stat.

Overskud går til den danske stat

Foruden ejendommene var en sjælden bil af mærket Land Rover Defender også på auktion. Den blev solgt til en pris, som Peter Maskell bedre kunne leve med - 285.000 rand svarende til 128.000 kroner.

Britta Nielsens og Jimmy Hayats andre ejendele, der blandt andet talte en stor gasgrill, kunstgenstande og kameralinser, blev solgt for mindre beløb.

Ifølge TV 2s oplysninger vil overskuddet fra auktionen - når auktionshusets og den lokale kurators gebyrer er trukket fra - gå direkte til den danske stat.

Det sker, fordi Britta Nielsen er erklæret personligt konkurs, hvilket betyder, at Kammeradvokaten på vegne af Socialstyrelsen forsøger at finde og realisere så mange af Britta Nielsens værdier som muligt.

Torsdag den 24. oktober begynder retssagen mod Britta Nielsen, der risikerer op til 12 års fængsel. Hun er tiltalt for at have uberettiget at have overført 117 millioner kroner fra Socialstyrelsen i perioden 1993-2018.