Krimi

Politiet efterforsker sprængning på Amager - kan være håndgranat

Eksplosion på københavnsk café menes at være udløber af bandekonflikt, oplyser politiet.

Københavns Politi er kommet videre med efterforskningen af en sprængning på Amager.

Eksplosionen på en vandpibecafé på Amagerbrogade 215 natten til mandag er sket som led i bandekonflikt, mener politiet. Sprængningen var formentlig forårsaget af en håndgranat, lyder det i en pressemeddelelse fra politiet kort før klokken 8.00.

Vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer uddyber, at eksplosionen er sket på vandpibecaféen Arguileh.

- Vi er i gang med efterforskningen og søger vidner, siger vagtchefen til TV 2.

Politiet er især interesseret i oplysninger om en bil, der er set forlade området nær caféen natten til mandag.

- Vi vil meget gerne i kontakt med enhver, der har set noget i området før eller efter eksplosionen, eller nogen, der ligger inde med andre informationer, udtaler politiinspektør Torben Svarrer.

- Vi ved fra vidner, at en bil er kørt hastigt fra stedet umiddelbart efter eksplosionen, men vi er interesseret i at tale med alle, der kan have set noget i området i tidsrummet mellem 02.00 og 03.00 i nat.

Ingen tilskadekomne

Der er ikke umiddelbart nogen meldinger om tilskadekomne, oplyser Henrik Stormer.

Siden februar har der været 13 eksplosioner i og omkring København, og flere af dem har ifølge politiet en relation til bandemiljøet.

Sidste uge meldte regeringen ud, at den vil indføre en såkaldt sikkerhedspakke blandt andet som følge af rækken af eksplosioner.

Ifølge Københavns Politi kan flere af eksplosionerne sættes i forbindelse med det kriminelle bandemiljø.

- Vi begynder at se, at der er en kobling mellem nogle af de her sprængninger i bandemiljøet. Det viser vores efterretninger, sagde politiinspektør Torben Svarrer fra Særlig Efterforskning Øst i slutningen af september.

Han understregede, at ud af de på det tidspunkt 13 eksplosioner var det "langtfra alle", der kunne kobles til bandemiljøet.