Krimi

Biler i brand flere steder i Aarhus

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Landets næststørste by har på det seneste oplevet adskillige bilbrande i forskellige bydele. Politiet kan endnu ikke sige, om der er sammenhæng.

Politi og brandvæsen har tirsdag aften og nat måttet rykke ud til bilbrande flere forskellige steder i Aarhus.

Den første melding kom klokken 23.04, hvor to biler var forsøgt sat i brand på Fjældevænget i Aarhus V. Her var skaderne dog begrænset, muligvis på grund af regn.

Kort efter kom meldingen om nye bilbrande, denne gang på Ludvig Feilbergs Vej i bydelen Åbyhøj, hvor to biler stod i flammer.

Men det sluttede ikke her. Klokken 02.27 fik politiet en tredje melding om bilbrande. Og igen var det på Fjældevænget i Aarhus V, at den var gal.

- Vi har en ide om, at der er tale om påsatte brande. Det er ikke utænkeligt, at det er de samme personer, der er vendt tilbage, efter vi forlod stedet første gang, siger vagtchef Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi.

Uvist, om der er sammenhæng

I alt blev fire biler brændt af på Fjældevænget.

Ifølge politiet blev i alt seks biler ødelagt under nattens brande i Aarhus.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget sikkert om årsagen til bilbrandene i Åbyhøj, og det er derfor uvist, om der er nogen sammenhæng mellem episoderne. Der er omkring tre kilometer mellem de to steder.

- Vi har indsamlet spor og forskellige ting og indhentet vidneforklaringer, og nu efterforsker vi sagerne, fortæller Jes Frederiksen.

Serie af bilbrande

Vagtchefen vil heller ikke spekulere i, om nattens brande kan have forbindelse til nogen af de bilbrande, der den seneste tid har ramt flere områder i og omkring Aarhus.

For to uger siden blev 14 biler ramt af brande i henholdsvis Aarhus V og Tilst i løbet af én nat, og ifølge TV2 ØSTJYLLAND har der på det seneste også være anmeldelser om bilbrande i Aarhus C, Brabrand og Trige.

Biler i brand på Ludvig Feilbergs Vej i Åbyhøj sent tirsdag aften.

Tal fra Østjyllands Politi viser, ifølge TV2 ØSTJYLLAND, at politikredsen fra 1. juni til 30. september 2019 har registreret 59 bilbrande i politikredsen, sammenlignet med 36 i samme periode sidste år.

Natten til tirsdag i denne uge var der derudover ild i tre biler i Tilst, hvoraf to udbrændte totalt.

- Vi arbejder ret intenst med at få det her bragt til ophør. Det sker dels ved præventive patruljer og dels ved efterforskning. Vores efterforskere er på dupperne, siger vagtchef Jes Frederiksen til TV2 ØSTJYLLAND.

Også København har ad flere omgange været hærget af serier af bilbrande. Her var den gal i sidste uge, hvor ti biler blev sat i brand i forskellige bydele.