Krimi

Politiet ransager virksomhed og anholder fem personer

Arkiv. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Aktionen er sat i værk for at sætte en stopper for lovovertrædelser i vognmandsbranchen.

Politiet har tirsdag anholdt fire chauffører og en ansat efter en større ransagning hos en vognmand i Padborg.

Virksomheden, H.P. Therkelsen A/S, er mistænkt for brug af falske dokumenter til brug for ulovlig cabotagekørsel.

Indsatsen er foretaget af specialisterne i politiets tre centre for kontrol af tunge køretøjer i henholdsvis Midt- og Vestsjællands Politi, Sydøstjyllands Politi og Nordjyllands Politi.

Peter Therkelsen, der er administrerende direktør ved H.P. Therkelsen A/S, bekræfter over for TV 2, at politiet har undersøgt virksomheden.

- Vi er selvfølgelig ved at finde alle papirerne frem. Vi er en virksomhed, som følger reglerne, jeg vil gerne kunne sove ordentligt om natten, og derfor gør vi meget ud af at følge reglerne. Der kan jo ske menneskelige fejl, som gør, at vi kan overtræde cabotagereglerne i ny og næ, men det er bestemt ikke noget planlagt eller bevidst, så jeg forventer ikke, at der er det store at komme efter.

Afviser, at der er tale om falske dokumenter

Der står i pressemeddelelsen, at der er tale om falske dokumenter, hvad siger du til det?

- Der vil jeg godt næsten vove den påstand, at det passer ikke. Det har noget med definitionsspørgsmålet at gøre. Det er noget med, at politiet ikke kender til den her dokumenttype. Vi har alle relevante fragtbreve med i bilerne, og så har vi et ekstra turdokument, som en servicemeddelelse til myndighederne rent faktisk, for at gøre livet nemmere for dem. Om det er dét, de definerer som falske fragtbreve, det kan jeg ikke få afklaring på, for det har de også forelagt mig.

Politikommisær: Snyd skal standses

Aktionen er sat i værk for at sætte en stopper for lovovertrædelser i vognmandsbranchen, fortæller Henrik Fobian, der er politikommissær ved Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Der skal være lige vilkår og ordnede forhold for de virksomheder, der lever af at køre med fragt, og hvis enkelte virksomheder lever højt på at snyde systemet, så skal de standses og bringes til ansvar for deres handlinger, siger han.

En løsladt igen

En enkelt af de anholdte er blevet løsladt igen.

- Flere personer skal afhøres, og virksomhedens dokumenter skal undersøges, før der kan tages stilling til, om der skal ske fremstilling i grundlovsforhør. Dette vil blive meldt ud på Twitter og i onsdagens døgnrapport, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke yderligere kommentarer til dagens aktion, idet efterforskningen af virksomheden fortsat er i gang.