Politiet efterlyser fører af hvid varevogn efter dødsulykke

16x9
Tirsdag gik flaget på halv på Flyvestation Karup, hvor en 22-årig værnepligtig blev påkørt og dræbt. Foto: Anders Meyer / TV MIDTVEST

I samarbejde med TV Midtvest

Varevognen er ikke direkte involveret i ulykken - men kørte forbi på samme tidspunkt, som en 22-årig værnepligtig blev dræbt.

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser et specifikt vidne til dødsulykken ved Flyvestation Karup mandag aften.

Man er interesseret i at tale med føreren af en hvid varebil, der kørte ad rute 12 i nordgående retning i tidsrummet omkring klokken 20.40 – samme tidspunkt, som en 22-årig værnepligtig blev påkørt og dræbt på Herningvej ud for indkørslen til flyvestationen.

I forbindelse med gennemgangen af videoovervågning fra området er politiet blevet opmærksom på den hvide varebil.

- På strækningen er der tankstationer med videoovervågning, og flyvestationen har også flere porte med overvågning. På de billeder kan vi se en hvid bil, der ligner en varevogn. Vi kan se den på afstand, så vi kan desværre ikke se nummerpladen, siger politikommissær fra Midt- og Vestjyllands Politi Jesper Brøndum Høegh.

Flere borgere har tippet Politiet

Jesper Brøndum Høegh fortæller, at borgerne har været gode til at henvende sig med mulige spor, men at man stadig er meget interesseret i at høre fra folk, der enten har set eller hørt noget mistænkeligt.

- Hele formiddagen er gået med at prøve tip og spor af, og udelukke dem én efter én. Det har eksempelvis været biler med skader på fronten, men så har det været et rådyr eller lignende, som der er blevet stødt ind i, siger Jesper Brøndum Høegh.

På overvågningsbilleder fra flyvestationen kan politiet se, at den bil, som påkørte den 22-årige, er en grå eller sølvgrå personbil på størrelse med en Peugeot 206. Den har skader på fronten, og politiet leder stadig efter bilen.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

Flaget går på halv

Den 22-årige værnepligtige var tilknyttet flyvestation Karup, hvor flaget tirsdag gik på halv.

Ifølge oberst Palle Mikkelsen, chef for Operations Support Wind på Flyvestation Karup, har ulykken berørt både værnepligtige og ansatte på flyvestationen.

- Vores tanker går til de pårørende i dag, men vores hovedfokus er på venner og kolleger her på flyvestationen. Vi sørgede for at underrette dem, der var på flyvestationen i aftes og havde alle samlet klokken 07.45 her til morgen, skriver obersten til TV MIDTVEST.

Han oplyser desuden, at de værnepligtige tirsdag følger de planlagte aktiviteter, men flyvestationen sørger for, at alle er blevet informeret og har nogen at tale med.

- Vi har aktiveret forsvarets interne støttegruppe, ’Organisationen for personlig rådgivning og kollegastøtte’, og de er til stede og tager samtaler med de medarbejdere, der har brug for det. Viser det sig, at deres kompetencer ikke er tilstrækkelige vil de sørge for, at folk får mulighed for at tale med en krisepsykolog, skriver obersten.