Krimi

Flere biler kapret efter bandekonflikt er blusset op

Københavns Vestegns Politi bekræfter over for Radio24syv, at private biler er blevet kapret af bevæbnede mænd.

Der har været mindst tre anmeldelser om bevæbnede bilkapringer på åben gade, siden konflikten mellem banderne Brothas og NNV blussede op i september, skriver Radio24syv.

Ifølge en aktindsigt, Radio24syv har fået i etableringen af visitationszonen i Ishøj, drejer det sig blandt andet om en episode 12. september, hvor to personer blev truet med pistol og gevær og tvunget ud af deres bil på en parkeringsplads i Ishøj.

I en mail til Radio24syv skriver Københavns Vestegns Politi, at der derudover har fundet et andet lignende kriminelt forhold sted, efter visitationszonen blev etableret 16. september, men at man af hensyn til efterforskningen ikke ønsker at kommentere sagen nærmere.

Det er ikke kun Vestegnen, som har oplevet bilkapringer. I Hørsholm udspillede en lignende episode sig i september, bekræfter Nordsjællands Politi over for Radio24syv.

Vagtværn på Nørrebro

Aktindsigten er ikke det første eksempel på, at bandekonflikten er optrappet i København.

28. september kunne Berlingske berette, at bandemedlemmer har lavet deres egne vagtværn på Nørrebro, hvor bevæbnede og maskerede personer kontrollerer borgere på gaden.

Ifølge Eskild Dahl Pedersen, der er sikkerhedschef i boligorganisationen Bo-Vita med 60 foreninger i hele København, er det banden NNV, der har etableret værnene. De er for tiden i krig med banden Brothas.

Ifølge DR og TV 2 Lorry har personer fra NNV og Brothas tidligere været en del af den samme gruppering under navnet Brothas.

Men uenigheder i gruppen fik i 2018 nogle af medlemmerne til at trække sig ud af banden, mens andre fortsatte som Brothas og gik sammen med bandemedlemmer fra den københavnske vestegn.

Visitationszoner i København-området

Visitationszonen i Ishøj blev etableret 16. september, efter en episode hvor to 22-årige blev ramt af skud. Den ene afgik ved døden. Fire dage inden var der også blevet affyret skud i Hundige, hvor ingen kom noget til.

Der er også blevet oprettet visitationszoner i dele af Københavns Politikreds- og Midt- og Vestsjællands Politikreds, fordi politiet vurderede, at skudepisoden i Ishøj var en del af konflikten mellem “kriminelle grupperinger i dele af det storkøbenhavnske område,” skrev politiet i en pressemeddelelse.

I en visitationszone har politiet mulighed for at standse og undersøge tilfældige personer uden særlig grund.

Idéen med en visitationszone er blandt andet, at politiet kan sikre, at ingen bærer og besidder våben.