Krimi

Far udvist for drabsforsøg mod datter

Den 21-årige datter var i overhængende livsfare efter overfaldet, hvor hun blev stukket ni gange.

En 54-årig mand er mandag eftermiddag blevet dømt seks års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt efter at have knivstukket sin datter.

Datteren, der i dag er 21 år, blev ramt af i alt ni knivstik, hvoraf de tre ifølge retsmedicinere var livstruende. De mange knivstik, der blev afgivet med et 19,5 langt stikvåben, har ødelagt kvindens milt og forårsaget indre blødninger.

Ved den retsmedicinske gennemgang i retten stod det klart, at datteren til den dømte var i alvorlig livsfare og kun overlevede takkede være de tre tre betjente, der handlede hurtigt med forbindinger og kompression for at stoppe de voldsomme blødninger i de pulserende sår.

Kvinden modtog løbende blodtransfusioner, men måtte alt have tilført 13 liter blod på grund af de dybe knivstik.

Også bror vidnede i retten mod far

Opgøret mellem far og datter fandt sted i Vollsmose i Odense tidligt i januar. Den dømte har ikke kunnet givet nogen forklaring på overfaldet. Han har selv fastholdt, at han mistede kontrollen og følte sig "ikke normal".

I retten har datteren og den ældste bror vidnet mod faderen. De har samstemmende forklaret, at han var temperamentsfuld og ofte i skænderi med deres mor.

De to søskende har også fortalt om, at deres far på en såkaldt genopdragelsesrejse i Irak i 2012, forsøgte at dræbe datteren. Det har faderen dog afvist under retssagen.

Ved anholdelsen huskede manden at være oppe at skændes med sin hustru, fordi hustruen ytrede ønske om, at hun gerne ville skilles. Som følge af dette skulle der findes to vidner, som kunne overvære, at skilsmissen fandt sted på islamisk vis.

20 år i Danmark efter flugt fra Irak

Faderen flygtede fra Irak i 1999 og hverken taler eller skriver dansk.

Faderen udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen. Han er fortsat varetægtsfængslet.