Krimi

"Alle bliver skudt": Kæde-sms skaber frygt, men politiet maner til besindighed

Bandekrig Christoffer Hald Laursen / TV 2

Rigspolitiet anerkender, at en bandekonflikt er i gang i København, men afviser, at den er så voldsom, som sms'en påstår.

I disse dage florerer en kæde-sms i København med advarsel om en voldsom bandekrig. Beskeden, der også er delt flittigt på sociale medier, advarer om en optrapning af volden.

- Der er erklæret krig i Valby, Nørrebro, Ishøj, Vanløse og Amager. Hold dig langt væk fra de områder. Med Nørrebro menes der hele vejen fra Nørrebro til Brønshøj. De har sagt, at alle bliver skudt, står der blandt andet i sms'en.

Men i et tweet afviser Rigspolitiet, at situationen skulle være så voldsom, som beskeden påstår.

- I sms'en bliver der tegnet et særdeles voldsomt billede af situationen. Det er ikke et billede, som vi hos Politiet kan genkende, skriver de.

Rigspolitiet anerkender i tweetet, at der for tiden er en konflikt mellem to grupperinger, der har ledt til flere "hændelser" det seneste stykke tid.

Samtidig understreger politiet, at Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi mandag indførte visitationszoner flere steder for at sikre, at ingen bærer ulovlige våben.

Det skete efter et skyderi søndag aften, der kostede en 22-årig mand livet.

Tre visitationszoner 16 sep

Ingen af politikredsene ønsker at oplyse, hvilke bandegrupperinger der er indblandet i konflikten.

- Ifølge TV 2s oplysninger er der tale om den københavnske nord-nordvest-gruppering og Brothas, der primært holder til i Hundige. Men det står ikke klart, præcis hvad konflikten denne gang handler om, siger TV 2s kriminalreporter Astrid Søndberg.

Hun henviser til, at der senest var en konflikt mellem de to grupperinger i 2018.

I fredagens tweet skriver Rigspolitiet, at de tager situationen meget alvorligt og prioriterer at komme bandekonflikten til livs så hurtigt som muligt.

- Ingen skal være nervøse for at færdes i gaderne, slutter tweetet.