Krimi

Mand med plastikpose set få minutter før eksplosion i Vanløse

Eksplosionen var så kraftig, at vinduer på den modsatte side af hovedvejen gik i stykker.

Københavns Politi efterlyser nu vidner, der har set en gående mand med en plastikpose i hånden tidligt i morges på Jyllingevej i Vanløse.

Det sker efter en kraftig eksplosion i pizzeriaet Pizza 73 på Jyllingevej i Vanløse ved København tidligt onsdag morgen.

- En mand kommer gående hen mod pizzeriaet. Det er to minutter før eksplosionen, og han kommer gående på fortorvet i udadgående retning, oplyser Brian Belling, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, ved en pressebriefing på politigården.

Politi: Hvid plastikpose kan også være mørk

Politiet har billeder af manden med plastikposen, som politiet i første omgang omtalte som hvid. Københavns Politi oplyser imidlertid nu til TV 2, at optagelserne af manden er af så ringe kvalitet, at man ikke endeligt kan afgøre, om der er tale om en hvid, en lys eller en mørk pose.

På pressemødet blev det desuden oplyst, at politiet arbejdede på at gøre optagelserne af manden med plastikposen bedre, så billederne kunne offentliggøres. Det viser sig imidlertid nu, at billederne er af så ringe kvalitet, at det ikke kan lade sig gøre at offentliggøre dem.

Efter eksplosionen kan man på overvågningsbilleder se to personer løbe fra stedet.

- Om det er fra pizzeriaet, ved vi ikke lige nu, siger Brian Belling.

De to personer løber på fortorvet i indadgående retning og hen mod Støvringvej. Politiet hører ligeledes gerne fra vidner, der har set disse to personer, ligesom politiet i en pressemeddelelse udsendt onsdag eftermiddag gerne vil tale med de tre personer - manden med plastikposen og de to løbende personer - da de også kan være vidner.

Ingen sammenhæng mellem eksplosioner

Ifølge politiet skete eksplosionen inde i pizzeriaet, og der er kraftige skader inde i bygningen og på selve bygningen. Ingen personer er kommet til skade ved eksplosionen.

Der har været en række eksplosioner i København i den senere tid, herunder mod Skattestyrelsen 6. august, men politiet "ser på nuværende tidspunkt" ikke en sammenhæng mellem eksplosionerne, oplyser Brian Belling:

- Vi har ingen indikationer på, at der er sammenhæng i sprængningerne - udover, at der er tale om sprængninger.

Han fremhæver samtidig, at politiet ser med stor alvor på eksplosionerne.

- Det skal ikke ske i de københavnske gader, så der bliver sat massivt ind for at finde gerningsmændene og få dem stoppet, siger han.

Eksplosionen i pizzeriaet var så kraftig, at vinduer på den modsatte side af den brede vej gik i stykker, ligesom der efterfølgende sad fragmenter i bygningernes facade. En stålmarkise fra pizzeriaet blev desuden blæst tværs over vejen, ligesom mange beboere i området vågnede ved braget omkring klokken 05.30.

Pizzeriaet havde lukket klokken 04.00, blot halvanden time før eksplosionen.

Politiet arbejder fortsat på stedet, ligesom politiets mobile politistation vil være i området i eftermiddag.

Vidner opfordres til at ringe 114.