Krimi

23-årig fængslet for at have udløst bomben ved Skattestyrelsen

Her sprængte bomben - de hvide striber stammer fra sprængstoffets indpakning. TV 2

To svenskere på henholdsvis 22 og 23 år sidder nu fængslet for eksplosionen ved Skattestyrelsen.

Den 23-årige svensker, som tirsdag aften klokken 18.55 blev anholdt i Københavns Lufthavn, er i et grundlovsforhør i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet frem til 24. september.

Manden er sigtet for i samarbejde med én eller flere gerningsmænd at have placeret og udløst bomben uden for Skattestyrelsens bygning 6. august. Han er desuden sigtet for at have kørt med en bombe fra Sverige til Danmark.

Den 23-årige, der siden 14. august har været internationalt efterlyst, var iført jeans og en sort hættetrøje, og han fik ved hjælp en tolk oversat sigtelsen. Han nægtede sig skyldig og ville gerne afgive forklaring, som foregik bag lukkede døre.

Kravet om dørlukning skete med henvisning til, at der ifølge politiet er en eller flere medgerningsmænd på fri fod.

Kørte over broen med bomben i bilen

En anden 22-årig svensker er allerede anholdt i sagen. Han blev 28. august udleveret til Danmark fra Sverige og samme dag for lukkede døre fremstillet i grundlovsforhør. Sigtelserne mod ham er de samme som mod den 23-årige svensker.

Af sigtelsen mod den 23-årige fremgår det, at de to svenskere kørte fra Sverige over Øresundsbroen 6. august klokken 20.41 med bomben i bilen, hvorefter de kørte ud til Skattestyrelsen.

Den 22-åriges forsvarsadvokat, Kåre Traberg Schmidt, var i øvrigt også til stede under fremstillingen af den 23-årige.

Eksplosionen ved Skattestyrelsen fandt sted 6. august klokken 21.40, og Københavns Politi mener, at de to formodede gerningsmænd derefter kørte gennem København i en hvid Citröen Berlingo på svenske nummerplader.

Der var tale om en kraftig eksplosion, der gav store skader på Skattestyrelsens facade. Sprængstoffet lå blot 60 centimeter fra indgangspartiet, har Københavns Politi fortalt. En person kom lettere til skade.

Både den 22-årige og den 23-årige nægter sig skyldige.