Krimi

Politiet sender bøn: Del ikke drabsvideo fra Ishøj på sociale medier

Videoen viser muligvis den skudepisode, der søndag aften kostede en 22-årig mand livet i Ishøj ved København.

En voldsom video, der viser en skudepisode, bliver lige nu delt på sociale medier.

På videoen ses en hætteklædt person affyre et våben mod en mørk bil. Personen sigter særligt mod bilens førersæde og forruden på bilen. På optagelsen kan man høre flere skud blive affyret af en hætteklædte person.

Videoen viser muligvis den skudepisode, der søndag aften kostede en 22-årig mand livet i Ishøj ved København.

Københavns Vestegns Politi er lige nu i gang med at efterforske, om videoen stammer fra skyderiet. Samtidig opfordrer politiet i en pressemeddelelse til, at man ikke deler videoen på grund af sagens alvorlige karakter.

Der er endnu ikke foretaget en vurdering af, om det er ulovligt at dele videoen.

Men tidligere har det vist sig at være ulovligt at dele en drabsvideo.

Således blev en kvinde i maj i Retten i Næstved dømt for at dele en video, som viser drabet på en ung dansk kvinde i Marokko i december. Hun fik en betinget straf og samfundstjeneste.

22-årig mand død efter skudepisode

Anmeldelsen af skyderiet på Gildbrovej i Ishøj kom klokken 21.16 søndag aften.

Da politiet kort efter ankom til stedet, blev to personer fundet sårede. En 22-årig mand var i kritisk tilstand og blev siden erklæret død, og en anden 22-årig mand var blevet ramt i ballen. Han er nu meldt uden for livsfare.

Endnu en 22-årig mand, som også sad i den bil, der blev skudt mod, havde angiveligt skåret sig på noget glas i forbindelse med skyderiet, skriver politiet.

Et opgør i det kriminelle miljø

TV 2s reporter var efter skudepisoden til stede på gerningsstedet.

- Ude midt på vejen kan man se en sort Audi, som det er gået ud over. I den åbne bildør kan man se adskillige skudhuller, og en af ruderne er knust, sagde TV2-reporter Anders Lindemann og uddybede.

- På vejen ligger der adskillige patronhylstre, så det er gået voldsomt for sig, sagde han.

Ifølge politiet tyder efterforskningen på, at skyderiet var et opgør i det kriminelle miljø.

Politiet vil mandag ikke oplyse, om der er anholdt nogen for skyderiet, men politiet oplyser, at det har sat "massivt ind for at fange gerningsmændene,"

Politi er talstærkt til stede

Politiet arbejder mandag på at genetablere trygheden i området, hvor skyderiet fandt sted.

Derfor er politiet talstærkt til stede - både med efterforskere, politipatruljer, og mandag morgen er en mobil politistation sat ind i området.

- Vi opfordrer alle vidner i denne sag til at kontakte os telefonisk på 114 eller komme forbi vores mobile politistation.

- Det er også muligt at ringe til den mobile politistations Tryghedstelefon på 51 149 114, udtaler politidirektør Kim Christiansen i meddelelsen.

De nærmeste pårørende er underrettet.