Krimi

Bandekonflikt blusset op - nu vil politiet visitere flere steder på Sjælland

Det er uvist, præcis hvad der ligger til grund for konflikten.

Midt- og Vestsjællands politikreds, Københavns politikreds og Københavns Vestegns politikreds indfører nu visitationszoner.

Det sker efter et skyderi i Ishøj søndag aften, der kostede en 22-årig mand livet.

- Det er på baggrund af en konflikt mellem to grupperinger, der har resulteret i flere hændelser, hvor der er brugt skydevåben, siger politiinspektør Dannie Rise fra Københavns Politi til TV 2.

Ingen af politikredsene ønsker at oplyse, hvilke bandegrupperinger der er indblandet i konflikten.

- Ifølge TV 2s oplysninger er der tale om den københavnske nord-nordvest gruppering og Brothas, der primært holder til i Hundige. Men det står ikke klart, præcis hvad konflikten denne gang handler om, siger TV 2s kriminalreporter Astrid Søndberg.

Hun henviser til, at der senest var en konflikt mellem de to grupperinger i 2018.

Vil sikre tryghed

Visitationszonerne gælder frem til 30. september og betyder, at politiet kan foretage undersøgelser af personer, der bevæger sig inden for dem.

Zonerne er oprettet i tæt samarbejde mellem de tre politikredse for at skabe tryghed, fortæller politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi.

- Vi har sat massivt ind for at skabe tryghed i Ishøj, og vi samarbejder tæt med vores nabopolitikredse om at få retsforfulgt de skyldige, siger han.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi begrunder politidirektør Svend Larsen zonerne med, at der er øget risiko for strafbare handlinger. Noget zonerne kan dæmme op for, fortæller Københavns Politis Dannie Rise.

- Vi har indført en visitationszone, hvor vi fra tidligere erfaring ved, den kan være med til at forebygge og sikre borgernes tryghed, siger han.

Ved skyderiet i Ishøj søndag aften blev to personer ramt af skud på Gildbrovej. Den ene er efterfølgende afgået ved døden.

Politiet har efterfølgende advaret mod at dele en video, der florer på nettet, som de mener kan være fra søndagen drab.