Krimi

Brugte Counterstrike til at lokke drenge til at sende intime billeder

Arkivfoto. Der har tidligere fremgået et navn på en spiller i topbilledet. Denne er ikke relateret til sagen.  Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix Denmark

- Det her er en reminder om, at vi alle er opmærksomme på, hvad vores børn laver, siger afdelingsleder på skolen.

En række drenge på Lyshøjskolen i Kolding har været udsat for såkaldt grooming.

De kom ifølge JydskeVestkysten i kontakt med en digital børnelokker, der via spillet Counterstrike: Global Offensive (CS:GO) i elevernes fritid lokkede drengene til at sende intime optagelser af sig selv til en mand.

I sidste uge sendte skolens ledelse en mail til samtlige forældre til elever i 5.-9. klasse, hvor man fortalte, at manden havde taget kontakt til flere drenge, der spillede CS:GO.

- Det her er en reminder om, at vi alle er opmærksomme på, hvad vores børn laver, for det er en verden, de ikke altid kan finde ud af, hvordan man agerer i. Som forælder har man et stort ansvar, men som skole tager vi selvfølgelig også ansvar for elevernes digitale dannelse, siger afdelingsleder Lisbeth Askjær-Hansen på Lyshøjskolen til JydskeVestkysten.

Sagen er meldt til Sydøstjyllands Politi, og Lisbeth Askjær-Hansen har selv talt med eleverne i 7.-9. klasse om den.

- Jeg snakkede blandt andet med dem om, at det er sjældent, at noget er gratis og om hans adfærd. For manden har sandsynligvis skiftet kaldenavn på nettet, siden det her skete, siger hun til JydskeVestkysten.

Opbyggede tillidsforhold

Det er ikke lykkedes TV 2 at komme i kontakt med Lisbeth Ankjær Hansen.

Kim Møller Jensen, formand for skolebestyrelsen på Lyshøjskolen, skriver i en mail, at skolens vigtigste opgave er at beskytte eleverne, og "derfor ønsker hverken vi eller skolens ledelse at stille op til yderligere i forhold til denne sag".

- Jeg er som skolebestyrelsesformand og forælder på Lyshøjskolen i Kolding både stolt og glad for, at vi har en skoleledelse, som tager så godt hånd om vores børn og unge, at der udsendes en besked til relevante forældre, som giver os som forældre en god anledning til at tage en dialog med vores børn omkring digital adfærd, skriver han også i mailen.

Ifølge JydskeVestkysten opbyggede manden et tillidsforhold til eleverne, og han betalte spil og de såkaldte skins for drengene. Skins er blandt andet særlige farver eller overflader på de våben, der bruges i spillet.

Han krævede så betaling for de gaver i form af optagelser, som drengene skulle lave af sig selv. Først kunne det være uskyldige optagelser, hvor en dreng for eksempel hopper på ét ben.

Men senere krævede han, at drengene skulle sende ham grænseoverskridende intime optagelser, og det gjorde flere af drengene.

Der har tidligere fremgået et navn på en spiller i topbilledet. Denne er ikke relateret til sagen.