Krimi

36-årig tiltalt for at dræbe hustru og sende billeder af hendes død

Arkivfoto. Manan Vatsyayana / Scanpix Denmark

En 36-årig mand nægter at have dræbt sin kone i en lejlighed i Aarhus. De to var flyttet fra hinanden. Manden risikerer udvisning, hvis han dømmes.

Inden det sidste liv forlod en kvindes krop, blev hun fotograferet. Billederne af hendes dødeligt sårede legeme blev sendt til to personer via beskedtjenesten Messenger.

- Har slået horeungen ihjel. Endeligt, lød det blandt andet i den ledsagende tekst.

Mandag indleder Retten i Aarhus sagen mod kvindens mand - faren til hendes børn - som er tiltalt for at have dræbt hende med adskillige knivstik.

Nægter sig skyldig

Han er også tiltalt for at have taget de to billeder af sin døende kone og sendt dem til de to personer. På den måde har han offentliggjort oplysninger om hendes "rent private forhold", som det lyder i paragraffen.

- Min klient nægter sig skyldig i alle sagens forhold, fortæller advokat Haci Önal, der er forsvarer for den 36-årige mand.

Advokaten vil ikke inden retssagen komme nærmere ind på, hvad den 36-åriges udlægning af sagen er. Han fortæller dog, at parret var flyttet fra hinanden på gerningstidspunktet.

Drabet skete i en lejlighed i Aarhus V den 9. september 2018. Dermed begynder retssagen på årsdagen for drabet.

Taget mens kvinden var i live

Ifølge sagens anklageskrift blev de to billeder taget klokken 15.36, mens kvinden var i live. 18 minutter senere sendte manden ifølge anklageskriftet det første billede.

Knap to timer senere sendte han igen billederne. Denne gang lød teksten:

- Broder har slået horeungen ihjel - tager til politiet - overgiver mig.

Hvem der modtog billederne, og hvad deres relation til manden og kvinden er, fremgår ikke af anklageskriftet, der er anonymiseret.

Reglerne er sådan, at navne på eventuelle vidner, skal streges ud, før pressen kan få aktindsigt i et anklageskrift.

Skal behandles som domsmandssag

Der er afsat fem dage til behandlingen af sagen. Den 36-årige har valgt, at sagen skal behandles som en domsmandssag i stedet for under medvirken af nævninger.

Det betyder, at det er en dommer fra Retten i Aarhus og to lægdommere - altså almindelige borgere - der skal vurdere beviserne og udmåle straffen.

En domsmandssag går hurtigere end en nævningesag, hvor der medvirker hele tre dommere og seks lægdommere, kaldet nævninger, i bevisbedømmelsen og strafudmålingen.

Ud over en fængselsstraf overvejer anklagemyndigheden ifølge anklageskriftet at gå efter at få manden udvist af Danmark.

Anklagemyndigheden forlanger desuden, at den 36-årige mister retten til at arve konen, ligesom han også skal nægtes at modtage penge fra forsikringen eller andet, som måtte blive udbetalt som følge af hendes død.

Der ventes at falde dom i sagen den 23. september.