Krimi

Røvere anholdt: Truede sig til store mængder skrabelodder

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Efter en kort, intens efterforskning har Nordjyllands Politi lørdag aften anholdt to unge mænd mistænkt for at stå bag to røverier.

Nordjyllands Politi har omkring klokken 20.30 lørdag aften anholdt to mænd, der er mistænkt for at stå bag de røverier, der fandt sted i henholdsvis Aabybro og Brovst lørdag eftermiddag.

Der er tale om unge mænd på henholdsvis 23 og 28 år som blev anholdt efter en intensiv efterforskning ovenpå de to røverier, der fandt sted med få timers mellemrum.

Nordjyllands Politi vil af hensyn til efterforskningen ikke oplyse nærmere om de to gerningsmænd eller fortælle, hvor de blev anholdt. Vagtchef Bruno Brix fra Nordjyllands Politi kan dog fortælle, at den ene formodede røver blev anholdt på en adresse, der ikke er hans hjem, og at den anden formodede røver blev anholdt, efter en politihund havde fulgt hans fært fra samme hus, som den første gerningsmand blev anholdt i.

Truede sig til skrabelodder

Det første af de to røverier gik ud over tankstationen Bonus' Kiosk på Vestergade i Aabybro. Anmeldelsen om røveri kom politiet i hænde klokken 13.34, hvor to mænd havde indfundet sig i kiosken iført hvide malerdragter. De truede personalet med medbragt spraymaling og gjorde det klart, at de ville have penge. Det fik de dog ikke.

- De kom afsted med en kassette fyldt med skrabelodder og flygtede fra stedet i en sort bil, fortæller vagtchef Bruno Brix.

Omkring tre timer senere slog to røvere til i Brovst - med al sandsynlighed de samme to som var på spil i Aabybro kort forinden.

De to røvere kom maskeret ind i spillekiosken Vegas på Stationsvej i Brovst. Om røverne truede personalet, står indtil videre lidt hen i det uvisse, men klart er det, at ekspedienten følte sig truet og forlod sin plads bag kassen, så røverne igen kunne slippe afsted med massevis af skrabelodder.

Sigtet for røveri

De to anholdte har endnu ikke haft lejlighed til at forholde sig til deres anholdelse og sigtelse for dobbelt røveri.

De skal først afhøres lørdag aften og så er det politiets intention at fremstille dem begge i grundlovsforhør søndag med krav om varetægtsfængsling.