Krimi

Tre danskere tiltalt for at smugle 1647 kilo hash ind i Norge

Beslaglagte varer fra den fælles nordiske politiaktion Operation Hybris. Tre danske mænd er tiltalt i sagen.  Kripos, lut001 / Kripos

Under anholdelserne blev der foretaget en razzia ved et depot i Danmark. Her fandt politiet 1,8 ton hash.

Tre danskere er tiltalt for at have smuglet 1647 kilo hash til en værdi af 75 millioner kroner ind i Norge.

Det skriver TV 2 Norge.

De tiltalte er tre mænd på henholdsvis 52 år, 47 år og 68 år. Sidstnævnte skulle ifølge det norske medies oplysninger være skuespiller.

Mændene skal for retten 23. september. Yderligere 30 personer er sigtet eller tiltalt i sagen.

Havde depot i Danmark

Det norske politi og Kripo, som er afdelingen for organiseret kriminalitet, har døbt sagen 'Operation Hybris', og man har samarbejdet med flere udenlandske politienheder - blandt andet både det danske og svenske, oplyser det norske politi.

Hashen skulle være smuglet ind i Norge fra december 2017 til juni 2018.

Den 52-årige dansker lastede ifølge TV 2 Norge sin bil med hash fra et depot i Danmark, inden han fik selskab af en af de to medtiltalte i en anden bil.

Ved Øresundsbroen kørte følgebilen først over, og 20 minutter senere bragte den 52-årige hashen ind i Sverige. Her lejede han hver gang en bil hos Sixt, som han efterfølgende lastede og kørte over grænsen til Norge.

På et hotel i Trysil mødtes danskerne med de norske købere, og handlen foregik altid klokken ti om formiddagen, lyder tiltalen.

Nægter sig skyldige

28. juni 2018 anholdt norsk politi de tre danskere.

De var blevet overvåget i halvanden måned, og baseret på den hemmelige efterforskning mener politiet, at den 47-årige medtiltalte har været med på mindst én tur, mens den 68-årige skuespiller har været med mindst 11 gange.

De nægter sig begge skyldige.

Under aktionen blev der foretaget en razzia ved depotet i Danmark. Her fandt politiet 1,8 ton hash. Ejeren af boligen er en 71-årig mand, og han blev i april dømt seks års fængsel i retten i Holbæk. Han har efterfølgende anket dommen.