Krimi

Svensk politi anholder mand mistænkt for dobbeltdrab i Herlev

Manden er svensk statsborger, men vil blive begæret udleveret til Danmark.

Politiet i Sverige har fredag eftermiddag anholdt en 24-årig mand, der er mistænkt for at være indblandet i et dobbeltdrab begået i Herlev 25. juni.

I en pressemeddelelse oplyser svensk politi, at manden blev anholdt i den nordlige del af Stockholm ved 13-tiden. Manden er svensk statsborger, men vil blive begæret udleveret til Danmark.

Københavns Vestegns Politi bekræfter fredag aften, at den anholdte er mistænkt i forbindelse med dobbeltdrabene i Herlev 25. juni, og at anholdelsen er sket på foranledning af dansk politi.

Tre mænd blev 25. juni angrebet med skud i Sennepshaven i Herlev. To af dem blev dræbt i angrebet.

Gerningsmændene flygtede i en bil - en Audi - der blev fundet brændt af i Nærum i Nordsjælland. I bilen fandt politiet en automatriffel af typen AK-47 og en pistol.

Meget tyder på, at dobbeltdrabet i Herlev udspringer af en bandekonflikt på den anden side af Øresund.

De dræbte var henholdsvis 21 og 23 år - begge svenskere. Ifølge den svenske avis Expressen kom de fra Stockholm-forstæderne Rinkeby og Tensta. Den ældste var ifølge avisen en ledende figur i banden Shottaz.

Banden ligger i strid med en anden gruppe kaldet Dödspatrullen.

De to grupper består af personer, som voksede op sammen. Men efter et røveri i 2015, hvor en person blev skudt og dræbt, skete splittelsen i de to grupper.

Dansk politi har tidligere fået udleveret tre personer i sagen. Den netop anholdte har været anholdt in absentia og vil også blive begæret udleveret, oplyser Københavns Vestegns Politi.