Krimi

Liste med 720 pigenavne florerer på nettet - 24-årig sigtet blev betalt med intime billeder

Nordjyllands Politi ved ikke, i hvilket omfang billederne er blevet delt, og de ved ikke, hvem der har samlet dem.

En nordjysk mand er sigtet for blufærdighedskrænkelse og for uberettiget videregivelse af billeder af private forhold.

Sagen drejer sig om ulovlig deling af krænkende billeder af flere end 700 danske piger, der florerer i en mappe på nettet.

Nordjyllands Politi har efterforsket sagen i mere end et år, og anholdelsen af den 24-årige mand fra Aalborg fandt sted 7. maj 2018. Under den efterfølgende afhøring erkendte han sin rolle i sagen. Han er den eneste person, der er sigtet.

- Vores efterforskning er ved at være afsluttet nu. Vi har identificeret og kontaktet alle pigerne, så nu venter vi bare på at komme i retten, siger Frank Olsen, der er vicepolitiinspektør i Nordjyllands Politi, til TV 2.

Politiet ved ikke, hvem der oprindeligt har indsamlet billederne, og i hvilket omfang de er blevet delt.

Pigerne har nu indtil 1. oktober til at melde tilbage, om de ønsker en bistandsadvokat.

Onlinekatalog

Sagen fik første gang opmærksomhed, da organisationen Pulterkammerets Aktivister mandag eftermiddag delte et opslag på sin Facebook-side, hvor den eftersøger ofre i forbindelse med sagen.

I opslaget skriver organisationen, at piger, der er havnet i onlinekataloget, bør være blevet gjort opmærksomme på det gennem en besked i deres e-Boks. Men måske har alle endnu ikke fået beskeden, lyder det.

Og det bekræfter Frank Olsen.

- Den sigtede har lavet et onlinekatalog - en slags indholdsfortegnelse - med en række pigenavne, og han har erkendt, at han er blevet betalt for det arbejde med adgang til flere af de pågældende mapper, siger han.

Men han siger også, at politiet ikke på noget tidspunkt selv har set eller har haft mulighed for at se billederne i mappen.

Er du en af pigerne, der er berørt af sagen? Du kan skrive til TV 2s journalist på mifs@tv2.dk.

Sager i hele landet

De seneste år har der været en lang række sager, hvor billeder eller videoer af piger og kvinder er blevet delt i mapper på nettet.

Eksempelvis var der sagen om den såkaldte 'Viborg-mappe', der fik stor opmærksomhed. Sagen fra 2011 handlede om en digital fil med hundredevis af intime billeder af piger helt ned til 13-årsalderen fra lokalområdet omkring Viborg, som blev delt og videresolgt via USB-stik.

I 2016 fortalte SSP-medarbejdere, at der i mindst 36 af Danmarks kommuner har været mapper eller samlinger med ulovlige nøgenbilleder af lokale unge piger.

I den såkaldte 'Umbrella'-sag har Højesteret i år slået fast, at det kan være deling af børneporno, når børn og unge deler video med jævnaldrende, der er sammen seksuelt.