Krimi

Tiltalt i voldtægtssag: - Jeg havde et seksuelt forhold til borgmesteren

En mand er tiltalt for at have voldtaget en kvinde i borgmesterens seng 31. marts.

Der er frokostpause i retten indtil omkring 12.30, hvor kvinden, der angiveligt blev voldtaget, skal afgive forklaring for lukkede døre.

I dag er sagen mod et tidligere medlem af Enhedslistens bestyrelse for retten. Her står han anklaget for voldtægt og blufærdighedskrænkelse af to forskellige kvinder.

Forbrydelsen skulle ifølge anklagemyndigheden have fundet sted i hjemmet hos Ninna Hedeager Olsen, miljø- og teknikborgmester i Københavns Kommune, til en fest 31. marts.

Den tiltalte, der nægter sig skyldig, forklarede onsdag i retten, at han i perioden op til 31. marts havde haft et seksuelt forhold med borgmesteren. Ifølge den tiltalte var der ikke tale om et fast forhold, men noget uforpligtende de gjorde, når de havde lyst.

De to kendte hinanden gennem det fælles arbejde i Enhedslisten.

Troede, hun gerne ville

Den tiltalte forklarede også, at de den pågældende aften havde festet hos borgmesteren og været i byen. Han og den forurettede i voldtægtssagen havde kysset. Efterfølgende tog den forurettede, borgmesteren, han selv og en fjerde person hjem til Ninna Hedeager Olsen, hvor de alle fire lagde sig til at sove i borgmesterens seng.

På et tidspunkt vågnede den tiltalte og opdagede, at han lå i ske med forurettede, og da de havde kysset tidligere på aftenen, ville han se, om der skulle ske mere.

Derfor rørte han kvinden flere steder på kroppen og indledte et samleje. Ifølge manden gav kvinden intet tegn på, at hun gerne ville have det, men han mener heller ikke, at hun gjorde modstand.

Borgmesteren har tidligere, i forbindelse med en fristforlængelse 23. april, forklaret, at hun ikke var bevidst om, hvad der skete i sengen, før hun talte med den anden kvinde dagen efter. Borgmesteren skal senere onsdag afgive forklaring.

Tiltalt for blufærdighedskrænkelse

Manden er også tiltalt for blufærdighedskrænkelse over for borgmesteren - ifølge anklagen befamlede han Ninna Hedeager Olsen, mens hun lod, som om hun sov.

Borgmesteren selv har været sygemeldt siden og forventer først at være tilbage i midten af september.

Under sit sygdomsforløb har hun hævet 87.000 kroner brutto om måneden uden at redegøre for, hvad årsagen til sygemeldingen egentligt var. Først efter massiv kritik fra flere kollegaer afleverede hun en lægeattest.

Siden kom det frem, at hun under sin sygemelding fra jobbet har hjulpet med at servere på en venindes kro på Tunø.

Ninna Hedeager kontakter 1. april den tiltalte og oplyser ham om, den anden kvinde har oplevet det som voldtægt, og hun opfordrer ham til at melde sig selv til politiet.

Det gjorde han dagen efter, hvor han blev anholdt af Københavns Politi.

TV 2 følger sagen gennem hele dagen.