Krimi

Påstået voldtægt hos borgmester: - Jeg tror, jeg gik i panik

Borgmester Ninna Hedeager Olsen afgav onsdag eftermiddag forklaring i voldtægtssag ved Københavns Byret.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) gik i panik, da det gik op for hende, at der foregik en - ifølge anklagemyndigheden - voldtægt i hendes seng.

Det fortæller hun onsdag i Københavns Byret.

Efter en våd aften i marts i år lå Ninna Hedeager Olsen sammen med tre andre i borgmesterens seng.

Hun faldt hurtigt i søvn, men kun for en kort stund.

- Så vågner jeg ved, at der er en form for aktivitet ved siden af mig, og jeg bliver lidt irriteret over det. Jeg prøver lidt at bevæge mig i sengen. Jeg håber, at det stopper. Jeg tror, at jeg falder i søvn igen. Så vågner jeg senere igen, hvor jeg ikke er tvivl om, hvad der foregår ved siden af mig, forklarer hun onsdag i retten.

- Jeg tror, at jeg går i panik og ikke kan finde ud af at gøre noget ved det. Det er meget svært at forstå det, der sker, fortæller hun videre.

Også tiltalt for krænkelser mod borgmesteren

Manden er foruden voldtægt mod borgmesterens veninde tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at have taget på Ninna Hedeager Olsen i sengen samt holdt fast i hendes hofter, mens han ifølge anklagemyndigheden voldtog veninden.

I retten forklarede tiltalte, at han har haft et seksuelt forhold til borgmesteren ved tidligere lejligheder, men at det var et uheld, at han ramte borgmesteren.

Ninna Hedeager Olsen siger, at hun ikke tog det så tungt, at hun blev rørt på overkroppen.

- Det er en hånd, som strejfer min overkrop. Det er ikke noget særligt, siger hun i retten.

Hun forklarer videre, at der, hvor det gik op for hende, at der helt sikkert foregik noget forkert, var, da hun blev rørt ved hofterne og ikke, da hun blev rørt ved brysterne.

Næste dag var den tiltalte hurtigt ude af døren. Herefter tager borgmesteren kontakt til veninden, som bekræfter, at hun er blevet voldtaget.

Efter det tager Ninna Hedeager Olsen kontakt på SMS til den tiltalte om, at de er nødt til at snakke, og han svarede, at det vidste han godt, forklarer borgmesteren.

Nægter alle anklager

Den 30-årige mand nægter voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

Afhøringen af ham fandt også sted onsdag eftermiddag, men for lukkede døre. TV 2s retsreporter Janni Pedersen var til stede.

- Han erkendte samleje, men nægtede sig skyldig i voldtægt, forklarer hun og fortsætter:

- Han havde en fornemmelse af, at han lå i ske med den forurettede, da han vågnede om natten. I retten forklarer han, at han herefter begyndte at røre ved hende og ikke kunne se, at hun ikke havde lyst. Derfor kalder han det gensidigt samleje.

TV 2s retsreporter Janni Pedersen har fulgt retssagen dagen igennem. Video: Maria Runøe Møller

Den tiltalte bekræfter også, at det var Ninna Hedeager Olsen, der efterfølgende tog fat i ham og overtalte ham til at melde sig selv.

- I retten bliver han spurgt ind til, hvorfor han indvilligede i det, når han ikke mente, der var tale om en voldtægt. Til det svarer han, at han ikke tog stilling til det juridiske, men det moralske i sagen. Og da Enhedslisten netop er fortaler for samtykkeerklæringer - hvor man aktivt skal sige ja til sex, og at der ellers er tale om en voldtægt - så mente han, at det var det rigtige, siger Janni Pedersen.

25. september er der procedure og derefter kendelse i sagen.Til TV 2 fortæller bistandsadvokaten i sagen, at den forurettede kvinde kræver 73.000 kroner i erstatning, mens Ninna Hedeager Olsen kræver 15.000 kroner, hvis han bliver kendt skyldig.