Krimi

Efter likvidering af svensk mor meldte 19-årig sig selv

Den 19-årige mand er tidligere dømt som en del af en narkoring i Helsingborg.

En 19-årig har meldt sig selv til politiet i sagen om drabet på den 31-årige svenske kvinde, der mandag blev skudt, mens hun stod med sit nyfødte barn på armen i Malmø.

Det skriver SVT.

- Da han fandt ud af, at hans hjem var blevet ransaget, kontaktede han selv politiet og mødte op til afhøring, siger advokat Therese Ståhlnacke, der er mandens forsvarer.

Den 19-årige er sandsynligvis mistænkt for meddelagtighed til mord og grov våbenkriminalitet.

- Han benægter, at han har begået noget kriminelt, og han er forfærdet over mistanken. Han synes, at skyderiet er lige så modbydeligt som alle andre, siger Therese Ståhlnacke.

Ifølge Sydsvenskan kobler politiet den 19-årige til den udbrændte bil, som politiet fandt efter drabet. Det er bilen, som politiet mistænker, at drabsmændene flygtede i.

Del af narkoring

Den mistænkte er allerede kendt af politiet.

I februar blev han sammen med elleve andre tiltalt at være en del af narkoring, der kontrollerede handlen med hash og kokain i området Drottninghög i Helsingborg.

Her skulle han ifølge politiet have spillet en mindre rolle med salg af stoffer.

Syv til otte skud

Et vidne kunne mandag fortælle til TV 2, at de hørte syv til otte skud over to omgange.

Da kvinden efterfølgende blev fundet, lå hun livløs på maven, fortalte Marilyn Petterson til TV 2

- Hun havde et stort skudhul i baghovedet, sagde Marilyn Petterson.

Ifølge svenske medier stod en eller to hætteklædte mænd ved en port, hvor de tilsyneladende ventede på kvinden og hendes mand.

- Vi har ingen indikationer på, at dagens drab skulle være tilfældigt, sagde Mattias Sigfridsson, der er områdechef i Malmø Politi.

Forbindelser til Danmark

Drabet kan have forbindelser til Danmark. Svenske medier kæder kvindens mand sammen med en større dansk røverisag fra 2008.

Samtidig skriver svenske Expressen, at manden har et langt generalieblad, ligesom han er blevet idømt otte års fængsel for røveriet i Danmark.

Den svenske vicechefanklager, Anna Palmqvist, har dog ikke villet kommentere på, om drabet trækker tråde til Danmark, eller om svensk politi samarbejder med dansk politi.

- Vi kommer ikke til at kommentere relationer eller andre sammenhænge mellem mistænkte, lød det fra Anna Palmqvist.