Krimi

Dansker sigtet i sag om millionsvindel med luksusbiler

Porsche-biler til salg, her dog i Illinois i USA.
Det var luksusbiler som disse Porsche-biler, de tre skaffede ulovligt ifølge spansk politi. Scott Olson / Scanpix Denmark

Udenrigsministeriet bekræfter over for TV 2, at en dansk statsborger kortvarigt har været tilbageholdt af i Sydspanien.

En dansker var blandt tre anholdte i en sag, da spansk politi i august slog til i en sag om mulig millionsvindel med luksusbiler.

Politiet mistænker de tre anholdte for at være med i en kriminel gruppering med base i Malaga, som via bedrageri stjal en række luksusbiler hos forhandlere i Tyskland. Herefter blev bilerne leaset ud i Spanien.

En række spanske og engelsksprogede medier har beskrevet sagen, blandt andet det spanske nyhedsbureau EFE og det engelsksprogede medie Euroweekly News. De fortæller om tre anholdte i sagen, en amerikansk statsborger, en spansk statsborger - og en dansk statsborger.

Over for TV 2 bekræfter Udenrigsministeriet at en dansk statsborger har været anholdt i det sydlige Spanien.

- Udenrigsministeriets Borgerservice kan bekræfte, at en dansk statsborger har været kortvarigt tilbageholdt i Sydspanien, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice i en mail.

- Vi har tavshedspligt i personsager og kan ikke give yderligere oplysninger, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice.

Operaciòn Turbo

Ifølge spanske medier var det en politioperation med kodenavnet "Operaciòn Turbo", der førte til at det nationale spanske politi i Malaga kunne anholde de tre.

Ifølge politiet skaffede de tre i alt 11 luksusbiler hos tyske bilforhandlere. De oprettede derpå et selskab, som leasede bilerne gennem bilforhandlernes finansieringsselskab - hvorefter de erklærede selskabet insolvent. På det tidspunkt var de 11 biler forsvundet. De endte blandt andet i Malaga-provinsen.

De tyske bilforhandlere havde anmeldt bilerne som stjålne for at få dem sporet, og derefter startede politioperationen. Først fandt politiet to biler i Marbella på den spanske solkyst. Alene de to biler er vurderet til henholdsvis 133.800 euro (997.599 kroner) og 120.000 euro (894.710 kroner).

Det er siden lykkedes politiet at spore resten af de 11 luksusbiler også.