Krimi

15 ukrainere anholdt i Hedehusene - flere forsøgte at flygte

Flere personer risikerer udvisning efter politiaktion mod social dumping.

Flere ukrainere uden arbejdstilladelse forsøgte at flygte fra en byggeplads i Hedehusene, da politiet torsdag ankom til stedet.

Men betjentene fik fat i dem og kunne anholde i alt 15 personer iklædt arbejdstøj. De forventes fremstillet i grundlovsforhør i løbet af fredagen eller weekenden, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Da ukrainerne er anholdt efter udlændingeloven, kan politiet holde på dem i 72 timer, før de skal stilles for en dommer.

Politiet var på byggepladsen i forbindelse med en række aktioner mod social dumping i samarbejde med Skattestyrelsen og Arbejdstilsynet.

- Sammen med de øvrige myndigheder har vi stort fokus på, at forholdene på arbejdspladserne er sikre og efter den gældende lovgivning. Vi vil også fremadrettet være til stede på flere arbejdspladser med henblik på kontrol af ulovligt arbejde samt kontrol af arbejdsgiverne, siger politikommissær Jeff Kongedam Nielsen i pressemeddelelsen.

Ulovligt arbejde i Danmark straffes med bøde og udvisning af landet med indrejseforbud i to år.

Københavns Vestegns Politi vil ikke oplyse til TV 2, om der er rejst sigtelse mod arbejdsgiveren.

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at man ikke har yderligere kommentarer og begrunder det med hensyn til efterforskningen.