Krimi

Svensk politi anholder yderligere to mænd efter eksplosion ved Skattestyrelsen

I forvejen er en person anholdt og fængslet mens en anden er internationalt efterlyst.

Svensk politi har anholdt og sigtet to nye mænd i sagen om eksplosionen ved Skattestyrelsen. Det oplyser politiet i Malmø.

Københavns Politi bekræfter anholdelserne.

- Vi tager angrebet på Skattestyrelsen meget alvorligt og fortsætter vores omfattende efterforskningen af sagen. Vi har et rigtig godt samarbejde med svensk politi og er fortrøstningsfulde i forhold til at få gerningsmændene stillet til regnskab, siger leder af personfarlig kriminalitet, Brian Belling, i en pressemeddelelse.

Begge mænd mistænkes ifølge Sydsvenskan for at udsætte andre for grov fare i det offentlige rum.

Ifølge politiet er de anholdte en 22-årig mand og en 27-årig mand. Begge er svenske statsborgere.

Det er uvist, hvordan de to mænd forholder sig til sigtelsen, og deres advokat ingen kommentarer til sagen på stående fod.

- Vi kan ikke kommentere yderligere, lyder det fra Nils Norling, talsmand ved politiet i Malmø ifølge Ritzau.

Svensk politi skal inden lørdag beslutte, om mændene skal stilles for en dommer. Her skal dommeren tage stilling til, om de skal varetægtsfængsles samt udleveres til Danmark.

I alt fire mistænke på politiets radar

Svensk politi har i forvejen anholdt og sigtet en 22-årig svensker, som er mistænkt for at være involveret i eksplosionen. Det oplyste chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi på et pressemøde 14. august.

Ved en ransagning af den 22-åriges hjem fandt politiet blandt andet tøj, en mobiltelefon og en computer, skulle knytte den 22-årige til eksplosionen, skriver Kvälssposten.

En 23-årig er stadig på fri fod, og han har været internationalt efterlyst siden i sidste uge.

Eksplosionen foran Skattestyrelsens bygning ved Nordhavn Station på Østerbro fandt sted sent tirsdag aften 6. august.

Sprængladningen var placeret blot 60 centimeter fra Skattestyrelsens indgang og raserede hele indgangspartiet og efterlod et stort krater i jorden.

København ramt af eksplosioner

København har været ramt af i alt ni eksplosioner gennem det seneste halve år.

Senest - 10. august - blev en politistation i Hermodsgade på Nørrebro i København genstand for en sprængning, der knuste ruder flere gader væk og nemt kunne have fået dødelig udgang, lød vurderingen fra sprængningseksperten Peter Hald fra Aarhus Universitet.

Ifølge Jørgen Bergen Skov er der dog intet, der tyder på et sammenfald mellem eksplosionen i Skattestyrelsen og nærpolitistationen på Nørrebro