Krimi

16-årig pige udsat for seksuelt overgreb ved puttefest - politiet udsender signalement

Puttefesten er en fest, hvor tusindvis af gymnasieelever fra hele hovedstadsområdet mødes i Ulvedalene i Dyrehaven ved Klampenborg for at byde de nye 1.g'ere, putterne, velkommen med druklege og tuscher. (ARKIV-billede) Nikolai Linares / Ritzau Scanpix

Otte unge blev sendt til Herlev Hospital med forgiftninger fra alkohol eller stoffer efter gymnasiefest i Ulvedalene nord for København.

En 16-årig pige blev fredag aften udsat for et seksuelt overgreb, da hun blev tvunget til at give en ukendt mand oralsex ved den såkaldte puttefest i Ulvedalene nord for København.

Ifølge politiet tvang gerningsmanden pigen cirka 15 meter væk fra en sti og cirka 150 meter væk fra festen til et væltet træ, hvor overgrebet skete.

- Kvinden er blevet undersøgt på Center for voldtægtsofre på Rigshospitalet, og vi har afhørt hende, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Ole Hestbæk.

Han fortæller videre, at politiet nu efterforsker overgrebet.

Lørdag eftermiddag har Nordsjællands Politi i den anledning valgt at udsende et signalement, og de håber i den anledning på, at nogen kan genkende den formodede gerningsmand ud fra det.

Manden beskrives som:

  • 16-17 år.
  • Stor af kropsbygning, men ikke trænet. Cirka 185-190 centimeter høj. Havde sort karseklippet hår og har muligvis en skade eller hævelse ved den ene kind/øje.
  • Beskrives desuden som afrikansk af udseende og talte med accent. Det kan dog ikke udelukkes, at denne var påtaget.
  • Han bar en hvid delvist iturevet t-shirt malet med tusch i farverne grøn, sort og rød samt sorte bukser og sorte sneakers. Desuden havde han ord skrevet med grøn, sort og rød på arme og bryst.

Politiet oplyser videre, at der udfra signalementet formentlig er tale om en 1.g-elev, da det oftest er dem, der iklæder sig hvide t-shirts, som der skrives på.

7000 møder op til festen

Puttefesten er en fest, hvor tusindvis af gymnasieelever fra hele hovedstadsområdet mødes i Ulvedalene i Dyrehaven ved Klampenborg for at byde de nye 1.g'ere, putterne, velkommen med druklege og tuscher.

Ifølge Ole Hestbæk skønner Nordsjællands Politi, at der deltog omkring 7000 mennesker ved festen.

- Men det er et skøn, for det er svært at få et overblik, siger han.

Nordsjællands Politi havde i Ulvedalene et samarbejde med blandt andre Røde Kors, Natteravnene og Unge Ravne.

Røde Kors havde opstillet et telt, hvor de behandlede unge. Status, da politiet lukkede ned, var, at Røde Kors havde haft 30 unge til observation for forgiftning med enten alkohol eller stoffer.

- Derudover blev otte personer sendt til Herlev Hospital for observation for forgiftning, siger Ole Hestbæk.

Politiet oplevede flere overtrædelser af ordensbekendtgørelsen – det vil sige slåskampe eller grimt sprogbrug. Disse er blevet straffet med bøder.

- Så havde vi ti småsager om besiddelse af euforiserende stoffer. Det var besiddelse af mindre mængder af rygehash, siger Ole Hestbæk.

Den forulempede pige passere flere personer til og fra overgrebet, og politiet hører derfor gerne fra personer, der kan have set noget.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.