Krimi

Har du set denne bil ved eksplosion i København? Kørte speciel rute gennem byen

Politiet vil også gerne høre fra vidner, der kunne have taget billeder af bilen.

Københavns Politi efterlyser vidner, der har set en hvid, svensk indregistreret Citroën Berlingo i København 6. august.

Bilen menes at være kørt af de mistænkte gerningsmænd, to svenske mænd, fra eksplosionen ved Skattestyrelsen.

Det kan være, at nogen har taget fotos eller video, hvor bilen tilfældigt er kommet med på billederne

Brian Belling, vicepolitiinspektør.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er bilen fra 2010, har karakteristiske hjulkapsler og sorte tagbøjler monteret.

Politiet oplyser videre, at bilen passerede Øresundsbroen klokken cirka 21.40 på aftenen for eksplosionen, 6. august, og kørte tilbage samme aften klokken 22.50. På den tur passerede bilen Tårnby, Islands Brygge, Indre By, Østerbro, Nørrebro samt Vesterbro.

Politiet arbejder ud fra en antagelse om, at gerningsmændene har kørt den her rute og vil derfor gerne i kontakt med vidner, der kunne have set bilen, fortæller vicepolitiinspektør Brian Belling.

- Det kan ikke udelukkes, at bilen er stoppet undervejs, og at de mistænkte har mødt andre personer. Vi vil derfor meget gerne i kontakt med vidner, der har set bilen på eller i nærheden af ruten.

Kan have optaget ved en tilfældighed

Bilen har været vidt omkring på forholdsvis kort tid, og den vækker som udgangspunkt ikke opmærksomhed ved sin tilstedeværelse, derfor beder politiet borgere om at tjekke eventuelle kameraer:

- Det kan være, at nogen har taget fotos eller video, hvor bilen tilfældigt er kommet med på billederne. Eksempelvis GoPro-kameraer, Dashboard-kamera eller lignende. Vi er derfor interesserede i at komme i kontakt med alle, som har været på ruten i det anførte tidsrum, og selvfølgelig særligt de, der har optagelser, eller har bemærket noget eller nogen omkring en bil som den de mistænkte har anvendt, siger Brian Belling.

Fredag blev det ved Retten i Malmø besluttet, at en 22-årig svensk mand skal udleveres til Danmark. Han blev anholdt 13. august og sigtet eksplosionen ved Skattestyrelsen. I forbindelse med anholdelsen blev bilen beslaglagt.

Derudover er en 23-årig svensk mand fængslet in absenthia ved Købehavns Byret. Han er nu internationalt efterlyst.

Fortsat intet motiv

Eksplosionen fandt sted 6. august klokken cirka 22.15 eksplosion ved Skattestyrelsen på Østerbro i København.

Eksplosionen fik bygningerne og vinduer til at ryste i nabolaget og medførte iøvrigt store skader på bygningen på Østerbro. De to personer, der befandt sig i bygningen, kom ikke noget til.

Én person fik dog mindre skader, da vedkommende befandt sig ved Nordhavn Station kort fra eksplosionen.

Københavns Politi betegner eksplosionen som et bevidst angreb.

Københavns Politi og Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste har tidligere oplyst, at der ved eksplosionen blev brugt brisant sprængstof, der blandt andet bliver brugt af entreprenørvirksomheder.

De to mistænkte i sagen er beskyttet af navneforbud.

Fire dage efter eksplosionen fandt en eksplosion sted foran en nærpolitistation på Nørrebro. Den har umiddelbart ingen sammenhæng med den ved Skattestyrelsen.