Krimi

Det ved vi om de mistænkte for eksplosion ved Skattestyrelsen

22-årig mand mistænkt for bombe mod Skattestyrelsen arbejdede i sin families pizzeria.

De to svenske mænd, der er mistænkt for eksplosionen ved Skattestyrelsen tirsdag 6. august, trækker umiddelbart ikke lange synderegistre efter sig.

Den fængslede 22-årige er ikke tidligere straffet. Ifølge TV 2s oplysninger læste han til VVS’er – en uddannelse, han ikke blev færdig med. I stedet har han arbejdet i sin families pizzeria.

- Jeg kender ham ikke som sådan, men når vi ses, hilser vi på hinanden. At han er indblandet i den eksplosion, er meget mærkeligt. Hans familie er vældig sød, siger Farzad Bigdeli, der er nabo til familien, til TV 2.

Ved et retsmøde 16.august ved Retten i Malmø blev det besluttet, at den 22-årige skal udleveres til Danmark. Manden har frem til 23. august til at beslutte sig for, om han ønsker at anke beslutningen.

Titalt i røverisag

Den 23-årige, der er efterlyst internationalt, har ifølge TV 2s oplysninger været tiltalt i en røverisag sammen med en kendt bandekriminel i Malmø. Sagen blev dog lagt ned.

Derudover har manden fået frakendt sit kørekort og modtaget en betinget dom for et slagsmål med en kammerat.

Den 23-årige har arbejdet på et bilværksted, og i 2014 stillede han op til kommunalvalget for Vänsterpartiet.

Brugte overvågningsbilleder

Politiet har fundet frem til de to mistænkte ved hjælp af overvågningsbilleder, vidneforklaringer og spor på gerningsstedet.

Det førte til, at der tirsdag aften blev gennemført en række ransagninger og afhøringer i Sverige. Her blev der blandt andet beslaglagt en hvid Citroën Berlingo, der ifølge politiets teorier blev brugt i forbindelse med eksplosionen.

Ved retsmødet 16. august kom det desuden frem, at der blev beslaglagt både mobiltelefoner, et hukommelseskort, en Playstation og et USB-stik samt noget tøj og sko.

De to svenskere sættes på nuværende tidspunkt ikke i forbindelse med sidste uges anden sprængning i København, hvor målet var en lokalpolitistation på Nørrebro.

Politiet har tidligere udtalt, at der ikke umiddelbart var en sammenhæng mellem sagerne, og det er stadig politiets teori.

Fængslet in absentia

Motivet for bombeangrebet på Skattestyrelsen er endnu ukendt. Samtidig er det stadig uvist, hvad de to mænd vil blive sigtet for.

Begge mænd er ved et lukket grundlovsforhør blevet fængslet in absentia. De er samtidig beskyttet af et navneforbud.

Af retsdokumenterne fremgår det, at de to mand på fri fod vil kunne gøre efterforskningen sværere ved at påvirke beviser, eventuelle vidner eller medgerningsmænd.

Eksplosionen medførte store skader på Skattestyrelsens bygning på Østerbro i København. De to personer, der befandt sig i bygningen, kom ikke noget til. Én person på den nærliggende Nordhavn Station kom til skade, da vedkommende blev ramt af fragmenter fra eksplosionen.

Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste har tidligere oplyst, at der ved eksplosionen blev brugt brisant sprængstof, der blandt andet bliver brugt af entreprenørvirksomheder.

Det seneste halve år har ni eksplosioner ramt Københavnsområdet.