48-årig anholdt for trusler mod politiet

Truslerne betød, at politiet i Esbjerg gik i forhøjet beredskab. Også i Nordjylland rykkede politiet ud på grund af truslerne.

Syd- og Sønderjyllands Politi har onsdag middag anholdt en 48-årig mand for trusler mod politiet.

Anholdelsen fandt sted klokken 13.02 uden dramatik, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Tidligere på dagen havde flere borgere henvendt sig til politiet, fordi en mand via nettet streamede trusler rettet mod politiet i Esbjerg.

Derfor gik politiet i forhøjet beredskab, og ekstra politi blev sendt på gaden forskellige steder i Esbjerg og omkring politistationen i byen.

Billeder fra stedet har vist betjente bevæbnede med geværer stå vagt på gaden uden for politistationen.

Betjente kan ses flere steder omkring politistationen som følge af truslerne.
Betjente kan ses flere steder omkring politistationen som følge af truslerne. Foto: Local Eyes.

Den 48-årige mand var i forvejen kendt i det psykiatriske system. Han er blevet sigtet for at have fremsat trusler mod politiet. Nu skal politiets anklagemyndighed tage stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Anmeldelse om trusler i Nordjylland

Også Nordjyllands Politi rykkede onsdag ud på grund af truslerne mod Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet iværksatte en større politiaktion i Vendsyssel, fordi den mistænkte har tilknytning til en adresse i Tårs, opslyer Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Når vi modtager sådan en anmeldelse, så tager vi ingen chancer. Derfor afsender vi straks flere patruljer til stedet, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Anders Uhrskov i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at de nordjyske betjente assisterer de sønderjyske med efterforskningen, og derfor kan der stadig være politi i området omrking Tårs.