Krimi

Justitsminister efter anden eksplosion på en uge: Grund til ekstra bekymring

Den niende eksplosion har ramt København i år. Politiet mener, der er tale om en forsætlig handling.

Justitsminister Nick Hækkerup er rystet over den eksplosion, der natten til lørdag klokken cirka 03.18 ramte en nærpolitistation på Nørrebro i København.

- Politiet efterforsker bredt nu, men det er klart, at det giver anledning til ekstra bekymring, når det er anden gang inden for en uge, at en af vores myndigheder bliver udsat for en eksplosion, siger justitsminister Nick Hækkerup til TV 2.

Det skal understreges, at politiet endnu ikke ved, om der er en forbindelse mellem de to eksplosioner.

Politiet mener dog, der er tale om en forsætlig handling.

Ingen personer kom til skade ved nattens eksplosion.

- Et angreb på os alle sammen

På tværs af partierne er der blevet reageret på angrebet på Nørrebro.

De radikales leder Morten Østergaard kalder eksplosionen for et angreb.

- Et angreb på politiet er et angreb på os alle sammen. Er dybt rystet over endnu en eksplosion ved offentlige myndigheder. Alle mine tanker til de lokale betjente. I Danmark skal ingen frygte at deres arbejdsplads sprænges i stykker. Skat, Politi, hvor som helst.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, kalder det "uhyggeligt", at der inden for samme uge har været to angreb på offentlige myndigheder.

- Jeg håber virkelig, at de ansvarlige bliver fundet snart. Ingen offentligt ansatte skal være bange for at gå på arbejde, skriver hun på Twitter.

Venstres retsordfører, Inger Støjberg, vil give politiet fred og ro til at få opklaret sagerne. - Men problemet er jo, at vi har set noget lignende i Malmø, og Danmark må aldrig nogensinde blive Sverige, og København må aldrig blive Malmø, siger hun til Ritzau.

Hendes partifælle, politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen supplerer:

- Det er uhørt, at medarbejdere i to danske offentlige myndigheder skal se deres arbejdsplads under angreb, og at vi andre skal se samfundsbærende institutioner udsat for bombesprængninger. Ingen skal frygte at gå på arbejde, og ingen skal acceptere angreb på fællesskabet.

Uvist om der er forbindelse til andre eksplosioner

Politiet efterlyser en formodet gerningsmand og flere vidner i forbindelse med hændelsen. Du kan se hele efterlysningen her.

Eksplosionen skete få dage efter en lignende ved Skattestyrelsen i København.

Det er endnu for tidligt at sige, om de to hændelser har noget med hinanden at gøre, siger Rasmus Agerskov Schultz, vicepolitiinspektør i Københavns Politi til TV 2:

- Vi har det med i vores overvejelser, men det er for tidligt at lave den konklusion.

Ni eksplosioner har ramt København i år.

Politiet har endnu ikke opklaret, hvem der stod bag eksplosionen ved Skattestyrelsen.