Krimi

Fanget på video - her er manden, politiet søger

Politiet efterlyser også tre konkrete vidner i sagen.

Københavns Politi har udsendt et nyt signalement på den formodede gerningsmand efter en eksplosion ved en nærpolitistation på Nørrebro i København.

Politiet fik klokken 03.18 natten til lørdag en anmeldelse om eksplosionen.

Ifølge chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov har man siden sprængningen fået 98 henvendelser fra borgere. Og man er meget interesseret i flere.

Københavns Politi har efterlyst manden på Twitter og har formentlig båret en ikke helt almindelig plastikpose.

- Der er tale om en plastpose, hvorpå der står SOLID på den ene side, og på den anden er der et stort udråbstegn. Det er en meget markant pose, og den vil vi gerne høre mere om, siger Jørgen Bergen Skov.

Gerningsmanden beskrives som en mand i alderen 15-25 år, 170-180 cm høj, almindelig af bygning. Han var iført en sort jakke med afstivet skygge på hætten og hætten trukket over hovedet, mørke løstsiddende bukser med en lomme på højre bukseben, lyst mærke på lommen på buksebenet og sorte sko med sorte såler. Manden bar en handske på venstre hånd.

- Vi vil selvfølgelig meget gerne i kontakt med manden. Og også andre, der har set nogen i området, der passer på signalementet, siger Jørgen Bergen Skov.

Politiet har lørdag aften frigivet en video af den formodede gerningsmand. Du kan se videoen over artiklen.

Det er lykkedes politiet at kortlægge potentielt væsentlige bevægelser omkring gerningsstedet og nærliggende gader op til og efter eksplosionen. Københavns Politi vil meget gerne i kontakt med personer, som må have befundet sig tæt på nærpolitistationen i Hermodsgade natten til lørdag.

- Vi vil gerne høre fra føreren af en lys bil, der i minutterne inden eksplosionen kører ad Hermodsgade fra Sigurdsgade mod Tagensvej.

- En taxachauffør, der kort forinden kører den modsatte retning ad Hermodsgade fra Tagensvej mod Sigurdsgade.

- To cyklister, der lidt over et minut inden eksplosionen kører i hastig fart ad Hermodsgade fra Tagensvej mod Sigurdsgade.

En person iført lyse sko, der kommer gående fra Tagensvej, som politiet lørdag efterlyste, har de nu talt med, lyder det lørdag aften fra Københavns Politi til TV 2.