Krimi

Over 100 har henvendt sig om eksplosion ved Skattestyrelsen

Politiet har talt med mange vidner efter en eksplosion ved Skattestyrelsen i København.

Siden eksplosionen ved Skattestyrelsen tirsdag aften har mange danskere henvendt sig til politiet med oplysninger, der kan hjælpe til efterforskningen.

Københavns Politi har efterlyst oplysninger fra vidner og desuden haft en mobil politistation i området ved Nordhavn Station. Det har kastet flere end 110 henvendelser af sig, oplyser politiet.

- Det er virkelig overvældende, hvor mange borgere, der har taget kontakt til os. Det er en stor hjælp for efterforskningsgruppen, som blandt andet bruger vidnefortællingerne til at kortlægge interessante personers bevægelser i området i tiden op til og efter eksplosionen, siger chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Efterspørger flere vidner

Politiet opfordrer fortsat folk til at ringe på 1-1-4, hvis man har været i området omkring tidspunktet for eksplosionen og endnu ikke har talt med politiet.

Eksplosionen skete cirka klokken 22.15 tirsdag ved indgangen til Skattestyrelsens bygning i Københavns Nordhavn.

Der var to personer i bygningen, da eksplosionen smadrede facaden, men de kom ikke til skade. En person, der opholdt sig i nærheden på Nordhavn Station, tog på skadestuen med mindre kvæstelser.

Stor bevågenhed

Onsdag holdt statsminister Mette Frederiksen pressemøde om sagen. Hun kaldte gerningen for "et angreb på vores tryghed".

Politiet har endnu ikke anholdt nogen i sagen, og har heller ikke oplyst noget motiv, eller hvad der forårsagede eksplosionen.

- Vi har en omfattende efterforskning i gang, og vi ved, at sagen har stor bevågenhed, og at der er et stort ønske om nyt omkring fremskridt i den. På nuværende tidspunkt kan vi desværre ikke fortælle flere detaljer om den – netop af hensyn til efterforskningen, siger Jørgen Bergen Skov.