Krimi

Sikkerheden omkring Skat skærpes: - Det er et angreb på vores tryghed

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke vurdere, om eksplosionen kunne bunde i en utilfredshed med Skattestyrelsen.

Efter tirsdagens eksplosion ved Skattestyrelsen i København vil der blive holdt særlig godt øje med skattemyndighederne rundt om i landet.

Det sagde statsministeren, Mette Frederiksen (S), onsdag under et kort pressemøde.

- Der er en skærpet opmærksomhed – og dermed også en skærpet sikkerhedssituation – omkring skattemyndighederne, lød det fra Mette Frederiksen.

Et angreb på trygheden

Eksplosionen fandt sted cirka 22.15 tirsdag aften, og på daværende tidspunkt befandt der sig to rengøringsfolk inde i Skattestyrelsens bygning. På et pressemøde onsdag oplyste Københavns Politi, at en tredje person, der var på Nordhavn Station, da eksplosionen skete, selv har henvendt sig på en skadestue med mindre skader.

Flere gange på sit pressemøde understregede Mette Frederiksen, at hun betragtede det som ”et under”, at ingen kom alvorligt til skade som følge af eksplosionen.

- Under alle omstændigheder er det her et angreb på vores tryghed. Vi har en S-toglinje, der går lige forbi. Det var en dejlig, varm sommeraften, mange mennesker var på gaden. Det er en stor arbejdsplads. Det gør noget ved vores tryghed, når det her rammer midt i vores hovedstad, sagde Mette Frederiksen.

Sprængstof midt i byen

På pressemødet blev Mette Frederiksen spurgt, om eksplosionen kunne bunde i en utilfredshed med Skat. Men statsministeren ønskede ikke at konkludere noget, før efterforskningen var afsluttet. Tidligere har politiet sagt, at de endnu ikke kan sige noget om motivet bag eksplosionen.

Hun sagde til gengæld, at hvis eksplosionen var rettet mod Skattestyrelsen, ville det gøre sagen endnu mere alvorlig.

- At placere sprængstof af den her karakter midt i en by er alvorligt under alle omstændigheder. Hvis det viser sig at være et direkte angreb på en myndighed, har vi en anden situation, men det er simpelthen for tidligt at drage den konklusion, sagde hun.