KĂžbenhavns Politi: Eksplosion var et angreb - Ă©n tilskadekommen

Eksplosionen skete ved indgangen til bygningen, men intet tyder pÄ, at nogen har vÊret inde i bygningen, siger politiet.

Den eksplosion, der smadrede Skattestyrelsens facade tirsdag aften, var et angreb.

Det siger chefpolitiinspektÞr ved KÞbenhavns Politi JÞrgen Bergen Skov pÄ et pressemÞde foran PolitigÄrden onsdag formiddag. Selvom politiet fortsat arbejder med at klarlÊgge omstÊndighederne ved eksplosionen, kan de afvise, at der var tale om en hÊndelig hÊndelse eller et uheld:

- Det er noget, som nogen har gjort med vilje. Nogle har altsÄ angrebet bygningen med vilje, siger JÞrgen Bergen Skov.

PÄ baggrund af tidspunktet for eksplosionen, cirka 22:15 tirsdag aften, vurderer politiet ikke, at eksplosionen var rettet mod nogen personer, men nÊrmere mod bygningen. Forklaringen kan ogsÄ vÊre, at det er "et sted, hvor man kan vÊre lidt alene", siger JÞrgen Bergen Skov. Hvad det egentlig motiv er, kan han dog ikke sige noget om endnu.

Politiet kan eller vil heller ikke fortÊlle, hvad der har forÄrsaget eksplosionen. De har nogle spor, de er i gang med at undersÞge, men af hensyn til efterforskningen kan de ikke fortÊlle mere om dem, siger chefpolitiinspektÞren.

DirektÞr for Skattestyrelsen Merete Agergaard og skatteminister Morten BÞdskov ved Skattestyrelsen pÄ Østerbro i KÞbenhavn.
DirektĂžr for Skattestyrelsen Merete Agergaard og skatteminister Morten BĂždskov ved Skattestyrelsen pĂ„ Østerbro i KĂžbenhavn. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix

En tilskadekommen

IfĂžlge JĂžrgen Bergen Skov var der to personer inde i Skattestyrelsens bygning, da eksplosionen skete. De er ikke kommet til skade.

En tredje person, der opholdt sig ved Nordhavn Station pÄ tvÊrs af vejen fra bygningen, har selv henvendt sig pÄ en skadestue med mindre kvÊstelser. JÞrgen Bergen Skov Þnsker ikke at oplyse, om politiet har talt med personen.

Eksplosion i KĂžbenhavn

PÄ pressemÞdet sagde chefpolitiinspektÞren ogsÄ, at eksplosionen skete ved indgangen til bygningen. Men intet tyder pÄ, at nogen efterfÞlgende har vÊret inde i Skattestyrelsens bygning. Alligevel har politiet i timerne efter angrebet holdt et sÊrlig vÄgent Þje med statslige bygninger og central infrastruktur. Der har dog ikke vÊret noget at berette om, siger JÞrgen Bergen Skov.

Statsministeriet har skrevet pÄ Twitter, at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag formiddag vil komme med en kort udtalelse om eksplosionen.