Krimi

Københavns Politi: Eksplosion var et angreb - én tilskadekommen

Eksplosionen skete ved indgangen til bygningen, men intet tyder på, at nogen har været inde i bygningen, siger politiet.

Den eksplosion, der smadrede Skattestyrelsens facade tirsdag aften, var et angreb.

Det siger chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov på et pressemøde foran Politigården onsdag formiddag. Selvom politiet fortsat arbejder med at klarlægge omstændighederne ved eksplosionen, kan de afvise, at der var tale om en hændelig hændelse eller et uheld:

- Det er noget, som nogen har gjort med vilje. Nogle har altså angrebet bygningen med vilje, siger Jørgen Bergen Skov.

På baggrund af tidspunktet for eksplosionen, cirka 22:15 tirsdag aften, vurderer politiet ikke, at eksplosionen var rettet mod nogen personer, men nærmere mod bygningen. Forklaringen kan også være, at det er "et sted, hvor man kan være lidt alene", siger Jørgen Bergen Skov. Hvad det egentlig motiv er, kan han dog ikke sige noget om endnu.

Politiet kan eller vil heller ikke fortælle, hvad der har forårsaget eksplosionen. De har nogle spor, de er i gang med at undersøge, men af hensyn til efterforskningen kan de ikke fortælle mere om dem, siger chefpolitiinspektøren.

En tilskadekommen

Ifølge Jørgen Bergen Skov var der to personer inde i Skattestyrelsens bygning, da eksplosionen skete. De er ikke kommet til skade.

En tredje person, der opholdt sig ved Nordhavn Station på tværs af vejen fra bygningen, har selv henvendt sig på en skadestue med mindre kvæstelser. Jørgen Bergen Skov ønsker ikke at oplyse, om politiet har talt med personen.

På pressemødet sagde chefpolitiinspektøren også, at eksplosionen skete ved indgangen til bygningen. Men intet tyder på, at nogen efterfølgende har været inde i Skattestyrelsens bygning. Alligevel har politiet i timerne efter angrebet holdt et særlig vågent øje med statslige bygninger og central infrastruktur. Der har dog ikke været noget at berette om, siger Jørgen Bergen Skov.

Statsministeriet har skrevet på Twitter, at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag formiddag vil komme med en kort udtalelse om eksplosionen.