K√łbenhavns Politi: Eksplosion var et angreb - √©n tilskadekommen

Eksplosionen skete ved indgangen til bygningen, men intet tyder på, at nogen har været inde i bygningen, siger politiet.

Den eksplosion, der smadrede Skattestyrelsens facade tirsdag aften, var et angreb.

Det siger chefpolitiinspekt√łr ved K√łbenhavns Politi J√łrgen Bergen Skov p√• et pressem√łde foran Politig√•rden onsdag formiddag. Selvom politiet fortsat arbejder med at klarl√¶gge omst√¶ndighederne ved eksplosionen, kan de afvise, at der var tale om en h√¶ndelig h√¶ndelse eller et uheld:

- Det er noget, som nogen har gjort med vilje. Nogle har alts√• angrebet bygningen med vilje, siger J√łrgen Bergen Skov.

P√• baggrund af tidspunktet for eksplosionen, cirka 22:15 tirsdag aften, vurderer politiet ikke, at eksplosionen var rettet mod nogen personer, men n√¶rmere mod bygningen. Forklaringen kan ogs√• v√¶re, at det er "et sted, hvor man kan v√¶re lidt alene", siger J√łrgen Bergen Skov. Hvad det egentlig motiv er, kan han dog ikke sige noget om endnu.

Politiet kan eller vil heller ikke fort√¶lle, hvad der har for√•rsaget eksplosionen. De har nogle spor, de er i gang med at unders√łge, men af hensyn til efterforskningen kan de ikke fort√¶lle mere om dem, siger chefpolitiinspekt√łren.

Direkt√łr for Skattestyrelsen Merete Agergaard og skatteminister Morten B√łdskov ved Skattestyrelsen p√• √ėsterbro i K√łbenhavn.
Direkt√łr for Skattestyrelsen Merete Agergaard og skatteminister Morten B√łdskov ved Skattestyrelsen p√• √ėsterbro i K√łbenhavn. Foto: √É‚Äúlafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix

En tilskadekommen

If√łlge J√łrgen Bergen Skov var der to personer inde i Skattestyrelsens bygning, da eksplosionen skete. De er ikke kommet til skade.

En tredje person, der opholdt sig ved Nordhavn Station p√• tv√¶rs af vejen fra bygningen, har selv henvendt sig p√• en skadestue med mindre kv√¶stelser. J√łrgen Bergen Skov √łnsker ikke at oplyse, om politiet har talt med personen.

Eksplosion i K√łbenhavn

P√• pressem√łdet sagde chefpolitiinspekt√łren ogs√•, at eksplosionen skete ved indgangen til bygningen. Men intet tyder p√•, at nogen efterf√łlgende har v√¶ret inde i Skattestyrelsens bygning. Alligevel har politiet i timerne efter angrebet holdt et s√¶rlig v√•gent √łje med statslige bygninger og central infrastruktur. Der har dog ikke v√¶ret noget at berette om, siger J√łrgen Bergen Skov.

Statsministeriet har skrevet på Twitter, at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag formiddag vil komme med en kort udtalelse om eksplosionen.