Krimi

25-årig fængslet for uagtsomt drab af betjent under påstået vandvidskørsel

Manden nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab på politimand.

En 25-årig mand er tirsdag varetægtsfængslet i 27 dage efter en trafikulykke på Langebro i København, der natten til tirsdag kostede en 35-årig politibetjent livet.

Han er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med påstået vanvidskørsel, og inden grundlovsforhøret blev indledt, talte han kort med sin forsvarer.

- Min klient nægter sig skyldig, sagde forsvarer Bjørn Caning, inden dommeren lukkede dørene til grundlovsforhøret.

Retsmøde bag lukkede døre

Derfor er det ikke klart, hvad den 25-årige mand selv har forklaret om uheldet og sigtelsen om uagtsomt manddrab og vanvidskørsel, ligesom politiets indledende undersøgelser af de nærmere omstændigheder omkring ulykken stadig er hemmeligholdte.

Udover sigtelsen for uagtsomt manddrab er manden også sigtet efter Straffelovens paragraf 252 om "af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for andres liv eller førlighed".

Efter retsmødet lagde dommer Karen Duus Mathiesen i sin afgørelse vægt på, at hun finder, der er en særlig bestyrket mistanke om, at den anholdte kørte ulykkesbilen.

Desuden skal en række vidner og andre personer, der kan være impliceret i ulykken, afhøres, og forskellige undersøgelser skal holdes op mod de faktiske oplysninger.

Den 25-årige var efter ulykken stukket af fra stedet, men blev efterfølgende anholdt klokken 02.55 på Rigshospitalets Traumecenter. Dog ikke med skader, der var synlige i dommervagten.

Brødre kondolerer

Her fremstod han slank og med sort skæg, der går ned i en spids. I retten var han iført en sort trøje og sorte træningsbukser med en rød stribe, ligesom et armbåndsur glimtede på hans ene arm.

To af den 25-årige mands brødre var mødt op i retten og forsøgte at sige noget til den anholdte, men blev stoppet af retsbetjentene.

- Det er et ulykkeligt uheld, og vi kondolerer til den omkomnes familie, sagde de til TV 2.

Flere biler i ulykke

Ulykken skete natten til tirsdag, da seks-syv biler var impliceret i en trafikulykke på Langebro i København.

Her blev den 35-årige politiassistent ramt, men selvom han var i tjeneste, var han i civil. Ifølge Københavns Politi var han et fuldstændig tilfældigt offer, og ikke mål for en planlagt forbrydelse.

- Vi fik en anmeldelse klokken 00.24 om, at seks til syv personbiler var stødt sammen i indadgående retning mod København. En person er her afgået ved døden, sagde vagtchef Michael Andersen ved Københavns Politi natten til tirsdag.

Københavns Politi bekræfter efter aftale med den omkomne betjents familie, at han var tilknyttet Københavns Politis Særlig Efterforskning Øst i Karlslunde.

Politiet flager på halv

Politiet var i flere timer i gang med at rydde op på broen, hvor der lå store mængder olie og kølervæske fra de implicerede biler.

Broen blev åbnet for trafik igen kort efter klokken 04.30.

Alle landets politistationer flager tirsdag på halvt til ære for den afdøde kollega.