Krimi

Kvinde fundet dræbt - 32-årig erkender vold med døden til følge

Arkivfoto. Camilla Rønde / Scanpix Denmark
TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En 32-årig mand er anholdt i sagen. Han nægter sig skyldig i drab, men erkender dødsvold.

En 71-årig kvinde er søndag morgen fundet død i sit hjem i Brædstrup, der er en stationsby mellem Silkeborg og Horsens.

Sydøstjyllands Politi modtog en anmeldelse klokken 07.18 og cirka en halv time senere kunne de anholde en 32-årig mand, som er sigtet for drabet.

Det oplyser Jesper Brian Jensen, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

- Vi får en anmeldelse klokken 07.18 om, at der er fundet en livløs person på en adresse i Brædstrup. Vi kører dertil og konstaterer, at en 71-årig kvinde er afgået ved døden.

De pårørende til kvinden er underrettet.

Relation mellem offer og den sigtede

Den 32-årige mand blev søndag aften fremstillet i grundlovsforhør, hvor dommeren besluttede, at manden varetægtsfængsles i fire uger. Ifølge Ekstra Bladet nægter manden sig skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge.

Den anholdte havde ikke adresse i etplanshuset, hvor drabet fandt sted. Han har derimod adresse i Nordjylland, men ifølge vagtchefen havde den formodede drabsmand og kvinden en relation.

Vagtchefen ønsker ikke at oplyse nærmere om, hvordan de to personer kendte hinanden, eller hvad manden har forklaret om sagen.

Politiet afviser også at fortælle, hvem der indgav anmeldelsen, hvorfor politiet formoder, at der er tale om et drab, og om kvinden havde fysiske skader på sin krop.

- Sagen er i sin spæde start. Vi arbejder også stadig på stedet, hvor der er afspærret, siger vagtchef Jesper Brian Jensen.

Ifølge ham vil anklagemyndigheden formentlig begære dørlukning under det kommende grundlovsforhør.

Hvis dommeren følger den anmodning, vil det kun være muligt for pressen og offentligheden at høre sigtelsen, samt om manden varetægtsfængsles.

Hvilke beviser politiet mener at have mod manden, og hvad den 32-årige selv forklarer om sagen, vil dermed ikke blive offentligheden kendt.