Krimi

Politi trak pistol under Paludan-besøg

Politiet oplyste onsdag, at en enkelt er blevet anholdt i forbindelse med episoden.

Mindst én betjent følte sig onsdag aften så truet af tre hætteklædte personer i Tingbjerg i København, at han så sig nødsaget til at trække sin tjenestepistol.

Episoden skete, i forbindelse med at Stram Kurs-formand og yderligtgående islamkritiker Rasmus Paludan besøgte bydelen.

I en video, som Rasmus Paludan har lagt op på sin Youtube-kanal, hører man betjente bede de fremstormende personer om at trække væk, mens flere betjente griber ud efter deres tjenestepistol.

Ifølge Rasmus Paludan trak tre af betjentene deres pistol ved episoden.

Evakuerede Paludan

Politiet sørgede hurtigt for at evakuere Rasmus Paludan og førte ham ind i en bil.

Episoden skete ifølge Rasmus Paludan, da han forlod en parkeringsplads, fordi han blev forstyrret af flere personer, der spillede høj musik.

- Det havde de åbenbart ventet på. I et splitsekund hvor jeg ikke havde politi foran mig, kom der tre personer løbende imod mig, antageligt for at slå mig. Jeg stoppede og afventede situationen, jeg var ikke interesseret i nævekamp, siger han.

Episoden skete i forbindelse med en optagelse af en video til partilederens Youtube-kanal. Besøget i Tingbjerg var anmeldt på forhånd til politiet.

Politi bekræfter hændelse

TV 2 har talt med Københavns Politis presseafdeling, der bekræfter, at der har været en episode på stedet. De har sendt følgende på mail:

- Københavns Politi kan bekræfte, at politipersonale i forbindelse med en hændelse i Tingbjerg i går trak tjenestevåben uden at sigte på personer. Det er standardprocedure, når personer med ukendte hensigter kommer løbende direkte mod en person, der har personbeskyttelse som følge af et højt trusselsniveau.

- Som i andre sager, hvor en situation udvikler sig pludseligt, og hvor politipersonale må trække våben, vil der nu blive udarbejdet en redegørelse om hændelsen, siger vicepolitiinspektør Michael Vibe Kragh.

Politiet oplyser, at ingen personer foreløbigt er sigtet i forbindelse med episoden. Der arbejdes på at undersøge, hvorvidt nogle af handlingerne kan løftes til sigtelser, lyder det.

Første gang det sker

Det er ikke første gang, at Rasmus Paludan oplever en truende situation i forbindelse med en demonstration. Sidste år måtte han ligeledes føres væk af politiet, da han han demonstrerede på Blågårds Plads på Nørrebro i København.

Men det er første gang, at politiet vælger at trække deres tjenestepistol for at opretholde hans sikkerhed, siger han.

Alligevel har han ikke planer om at stoppe med at komme i udsatte boligområder som Tingbjerg eller Blågårds Plads.

- Jeg synes ikke, at jeg fremprovokerer noget ved at gå en tur. Jeg synes derimod, at det er provokerende, at der er nogen, der ikke synes, jeg må være der, siger han.