Krimi

23-årig varetægtsfængslet for at kaste røgbombe ind i fodboldspillers lejlighed

Den 23-årige mand blev tirsdag anholdt og sigtet for blandt andet trusler og for at have forvoldt fare for andres liv.

En 23-årig mand er blevet varetægtsfængslet i 14 dage i sagen om et brandangreb mod fodboldspiller Jens Stages lejlighed efter et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus onsdag.

Det oplyser TV 2s journalist på stedet.

Den unge mand erkender at have kastet en røgbombe ind i lejligheden på Eckersbergsgade i Aarhus natten til søndag. Men han nægter, at der er tale om ildspåsættelse efter en paragraf i straffeloven, der kan give op til livstid.

Manden erkender også at have fremsat trusler over for Jens Stage, der 1. juli skiftede fra AGF til FC København.

Politiet: - En sag, vi tager meget alvorligt

To personer befandt sig i lejligheden under brandstiftelsen, hvor en genstand blev smidt ind gennem en rude, og lejligheden fik mindre brandskader, inden ilden gik ud.

De to personer undslap ved at kravle ud af et vindue, og ingen af dem kom noget til.

- Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og vi iværksatte meget hurtigt en række efterforskningstiltag, sagde politiinspektør Brian Olsen tirsdag og uddybede:

- Det ledte os på sporet af den 23-årige, som omkring klokken ni blev anholdt på sin bopæl. Vi kan ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd, og vi fortsætter selvfølgelig vores efterforskning.

Jens Stages lejlighed i Aarhus blev udsat for hærværk og brandstiftelse natten til søndag.

"I Aarhus straffes forrædere"

På fyrværkeriet, der blev kastet ind gennem et vindue til lejligheden, var der ifølge politiets sigtelse lagt en seddel med ordene: "I Aarhus straffes forrædere, Judas svin".

Den 23-årige mand erkender desuden at have rettet henvendelse til fodboldspilleren og skrevet: "Du kan aldrig være i Aarhus igen - Judas".

Dommeren har efter oplæsning af sigtelsen valgt at lukke dørene for offentligheden. Det sker, fordi politiet mener, at der er en medgerningsmand på fri fod.

Dommeren har også valgt at nedlægge et navneforbud, så pressen forbydes at nævne den sigtedes navn.