Krimi

Teenagere anholdt for dobbeltdrab - men flere gerningsmænd kan være på fri fod

De tre mænd er mistænkt for at medvirke til drabet på to andre svenskere 25. juni. Politiet mener, at der stadig er gerningsmænd på fri fod.

Tre unge mænd blev mandag anholdt i Stockholm mistænkt for et dobbeltdrab i Herlev.

Mændene, der alle er svenske statsborgere, er henholdsvis 17, 18 g 19 år gamle og kræves udleveret til Danmark.

Det skriver Vestegnens Politi i en pressemeddelelse.

Allerede mandag skrev den svenske avis Kvällsposten, at svensk politi havde anholdt tre personer mistænkt for dobbeltdrabet.

Dræbt med skud fra pistoler og automatriffel

Anholdelserne skete på foranledning af dansk politi, efter at politiet havde identificeret de tre mænd og havde udstedt en nordisk arrestordre på dem, skriver Vestegnens Politi.

- Vi har rigtig mange spor i denne sag. Det skyldes blandt andet, at vi har modtaget stor hjælp fra offentligheden, og det vil vi gerne benytte lejligheden til at kvittere for. Foran os står fortsat en stor efterforskning, men jeg vurderer, at vi er godt på vej, siger politiinspektør Flemming Madsen ifølge pressemeddelelsen.

Ligesom de tre anholdte var de to mænd, der blev dræbt i Herlev 25. juni, svenske statsborgere. De tre er mistænkt i drabssagen, hvor en 23-årig og en 21-årig i Sennepshaven i Herlev blev dræbt med en serie skud fra pistoler og en automatriffel.

Politi: Stadig gerningsmænd på fri fod

En 21-årig mand blev kort efter drabene anholdt i Aarhus. Efter mandagens anholdelser er i alt fire mænd anholdt for drabene, men politiet mener, at der fortsat er gerningsmænd på fri fod.

Det fortæller politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi Flemming Madsen til Ritzau.

- Ja, vi har en klar opfattelse af, at der er flere gerningsmænd. Hvor mange der er, kan vi ikke sige. Det er en meget alvorlig og grov forbrydelse, der er sket.

- Der har været forskellige forløb. Nogle har været aktive under selve drabene og planlægningen og mange andre forhold, siger han.

Politi: Ingen forbindelse til Herlev-området

Den dræbte 23-årige skal ifølge flere medier have indtaget en fremtrædende rolle i banden Shottaz fra Rinkeby tæt på Stockholm. Han var desuden manager for en lokal rapper, som sympatiserer med Shottaz.

Drabene på de to unge mænd kan muligvis ses i sammenhæng med en i forvejen særdeles blodig konflikt mellem grupperne Shottaz og Dödspatrullen fra Stockholms forstæder.

Syv personer har mistet livet undervejs i den konflikt.

Vestegnens Politi mener ikke, at dobbeltdrabet har relation til personer i Herlev-området.