Krimi

Mand sigtet for at have sat ild til fodboldspilleren Jens Stages lejlighed

Den 23-årige mand sigtes også for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed samt for to tilfælde af trusler.

Politiet har tirsdag formiddag anholdt en 23-årig mand for brandstiftelse i Eckersbergsgade i Aarhus, hvor fodboldspilleren fra FC København Jens Stage har lejlighed.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 23-årige sigtes udover brandstiftelse også for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed samt for to tilfælde af trusler.

Politiet: - En sag, vi tager meget alvorligt

To personer befandt sig i lejligheden under brandstiftelsen, hvor en genstand blev smidt ind gennem en rude, og lejligheden fik mindre brandskader, inden ilden gik ud.

Ingen af de to personer kom noget til.

- Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og vi iværksatte meget hurtigt en række efterforskningstiltag, siger politiinspektør Brian Olsen og uddyber:

- Det ledte os på sporet af den 23-årige, som omkring klokken ni blev anholdt på sin bopæl. Vi kan ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd, og vi fortsætter selvfølgelig vores efterforskning.

Anmoder om lukkede døre

Af hensyn til efterforskningen vil anklagemyndigheden anmode om såkaldt lukkede døre ved grundlovsforhøret onsdag.

Følger retten den anmodning, må tilhørere kun høre sigtelsen og udfaldet af grundlovsforhøret. Mandens forklaring og politiets beviser mod ham holdes således skjult.

Fodboldspilleren Jens Stage skiftede 1. juli fra Aarhus-klubben AGF til FC København. De to klubber mødes i en superligakamp fredag.

Østjyllands Politi ønsker ikke at oplyse, hvorvidt den anholdte mand er en del af fodboldmiljøet i Aarhus.