Krimi

Fire mindreårige tilbageholdt for bombetrusler på Sjælland

Drengene blev lokaliseret og tilbageholdt forholdsvis hurtigt.  Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Drengene sidder nu til afhøring med de sociale myndigheder og deres forældre.

Københavns Vestegns Politi har fredag eftermiddag tilbageholdt en gruppe drenge i alderen 11 til 14 år.

Drengene er mistænkt for at have indtelefoneret bombetrusler mod to tankstationer og restauranter i Midt- og Vestsjælland, i Nordsjælland og på Vestegnen.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Drengene blev tilbageholdt i Greve-området, og det er politiets vurdering, at der er tale om drengestreger.

- Politiet tager bombetrusler meget alvorligt og selv om der angiveligt var tale om telefon-fis, så kommer der et efterspil på denne sag. Jeg håber at dette er en advarsel til andre unge, der kunne få samme dumme ide, siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen i pressemeddelelsen.

Kim Erik Hansen uddyber overfor TV 2, at det drejer sig om fire drenge, og at de nu sidder til afhøring med de sociale myndigheder samt deres forældre, da de er under 15 år gamle.

- De har ikke helt været klar over, hvad der bliver sat i værk, når de gør sådan noget her. For vi tager det jo meget alvorligt. Nu skal vi så finde ud af, om det rent faktisk er dem, men umiddelbart er det den ene, der har været primær idemand, mens de andre har været medløbere, siger Kim Erik Hansen.

Kim Erik Hansen fortæller, at man fik relativt hurtigt fat i de fire drenge ved at samarbejde med flere forskellige politikredse.