19-årig tiltalt for drab i midten af København nytårsnat

De to grupperinger kom op at skændes inden drabet.

En 19-årig mand er blevet tiltalt for at have dræbt den jævnaldrende Lorenz Matras med kniv nytårsnat.

Foruden drab er den 19-årige også sigtet for drabsforsøg og grov vold mod i alt tre andre unge. Det fremgår af anklageskriftet.

Knivstikkeriet fandt sted i Borgergade. Politiet fik anmeldelsen klokken 04.12 nytårsmorgen.

Yderligere tre personer blev såret ved episoden. De er alle 20 år og blev meldt uden for livsfare.

Efterlyste vidner og bil

Det var Lorenz Matras' første bytur i København, har hans mor fortalt til Ekstra Bladet. Hun opfordrede i slutningen af januar mulige vidner til at stå frem.

Politiet efterlyste efterfølgende vidner, der var til stede ved krydset mellem Gothersgade og Borgergade omkring klokken 4.00 nytårsnat. I den forbindelse forklarede politiet, at der var opstået højlydte uoverensstemmelser mellem to grupper unge mænd, hvilket førte til knivdrab på en 19-årig mand.

De unge mænd havde først befundet sig foran 7-Eleven i Gothersgade - de bevægede sig efterfølgende et kort stykke ind i Borgergade, hvor selve knivoverfaldet fandt sted foran en 'Restaurant Cantina'.

24. januar offentliggjorde Københavns Politi billeder af en sort Audi Stationcar, hvis registreringsnummer formentlig startede med bogstaverne BD. Ifølge politiets opfattelse kunne bilen være interessant for efterforskningen, ligesom politiet mente, at personerne i den kunne have vigtig viden om drabet.

Ifølge billeder fra overvågning i Gothersgade kørte bilen klokken cirka 04.15 - altså kort efter drabet - ad Gothersgade i retning mod Kongens Have.

I februar oplyste politiet, at de havde anholdt fire personer fra Kokkedal-området. De blev sigtet for drab, drabsforsøg og grov vold. Der blev dog kun rejst tiltale mod den 19-årige.

Ved grundlovsforhøret nægtede den nu tiltalte sig skyldig. Han har siddet varetægtsfængslet siden 7. februar.

Retssagen mod den 19-årige foregår ved Københavns Byret. Den er rejst som en nævningesag, hvilket er almindeligt i drabssager. Dermed går anklagemyndigheden efter en straf på fire år eller mere.