Krimi

35-årig idømt forvaring for voldtægt af niårig pige

Fem dage efter overgrebet modtog skolen et telefonopkald om, at en pige var steget ind i en bil. Politiet sporede opkaldet til den 35-åriges telefon.

En 35-årig mand er idømt forvaring for at have frihedsberøvet og voldtaget en niårig pige i juni 2018, og han skal dermed i fængsel på ubestemt tid.

Det har en enig domsmandsret i Retten i Holstebro fredag slået fast.

- Du er så farlig, at du ikke skal lukkes ud i samfundet igen, sagde retsformanden Per Kiel Lauritsen til den 35-årige.

Foruden forvaringsdommen skal han betale 200.000 kroner i erstatning til den i dag tiårige pige.

Derudover har han fået forbud mod at få besøg af børn under 18 år, der ikke er ledsaget af en voksen, ligesom han heller ikke må kontakte børn under 18 år, der ikke kender ham, og heller ikke må opholde sig i en bolig, hvor der er børn under 18 år.

Han har gennem hele sagen nægtet sig skyldig og har anket dommen til frifindelse. Han har siddet varetægtsfængslet siden 24. juni 2018 og skal forblive det frem til ankesagen.

Mentalundersøgelsen af den 35-årige har vist, at han har afvigende personlighedstræk, men ikke er sindssyg. Derfor er han egnet til fængselsstraf.

Truede pigen til tavshed, men tippede selv skolen

Sagen begyndte i juni sidste år, da den dengang niårige piges far blev ringet op af Vinderup Skole. Skolen havde modtaget et opkald fra en mand, der kaldte sig Rasmus, som havde set en pige stige ind i en bil fem dage tidligere.

Da faderen kontaktede politiet, tjekkede de det nummer, manden havde ringet til skolen fra. De fandt ud af, at simkortet havde siddet i en telefon, som tilhører den 35-årige.

Den videre efterforskning viste, at manden havde samlet den niårige op i Vinderup nord for Holstebro 13. juni sidste år. Han var kørt til et naturområde på Mors, hvor han havde voldtaget hende, hvorefter han havde kørt hende tilbage til Vinderup.

Manden selv erkendte på sagens første dag, at han samlede den niårige pige op i sin bil på vej hjem fra Mors og forklarede, at det var for at give hende et lift ind til Vinderup, fordi hun stod i vejkanten og så ud til at være ked af det. Han fastholdt, at der ikke skete noget seksuelt på turen.

Betroede sig til klassekammerat

Den niårige fortalte i første omgang ikke sine forældre, hvad hun havde været udsat for. Da forældrene undrende spurgte hende, hvorfor hun kom senere hjem end aftalt den aften, forklarede hun, at det var, fordi hun var faret vild på vejen hjem.

Men en klassekammerat har fortalt, at hun betroede sig til ham om voldtægten i skolen den følgende dag.

I videoafhøringen af den otteårige klassekammerat, som blev afspillet i retten tirsdag, kom det frem, at gerningsmanden havde sagt, hun ikke måtte sige det til nogen. Hvis hun gjorde det, ville hun ikke få lov til at se sin mor igen.

Talte i telefon med sin kone om kondom

I løbet af retssagen er der blevet afspillet to telefonsamtaler mellem den 35-årige og hans kone. I en af dem - som foregik samme dag, som manden blev anholdt - sagde han: "De har ikke fundet det kondom fra dengang, som jeg fortalte om".

Under sin forklaring kunne hustruen ikke svare anklager Pia Koudahl på, hvad det var for et kondom, der blev talt om.

- Nej, det kan jeg ikke. Jeg kan ikke huske, hvad den samtale handlede om. Jeg har prøvet, sagde hustruen.

I samme samtale sagde den 35-årige, at "så kan jeg måske godt klare den". Men heller ikke det kunne hustruen svare på, hvad betød.