Politiet har anholdt 31 i stor narkoaktion

16x9
Det kriminelle netværk mistænkes for indsmugling og videredistribution af cirka 1650 kilo kokain og heroin. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Politiet oplyser, at efterforskningen har rettet sig mod et organiseret kriminelt netværk med rødder i Albanien.

Onsdag har omfattende politiaktioner flere steder på Sjælland ført til anholdelse af indtil videre 31 personer.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Det er en stor sag, der har tråde ud bredt i Europa

Torben Svarrer, politiinspektør

Københavns Politis enhed Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har gennem længere tid efterforsket en større sag om indsmugling og distribution af hård narkotika og våben.

En efterforskning, der har ledt til den store indsats onsdag, hvor der blev foretaget ransagning af over 40 steder på Sjælland.

Lignende aktioner i andre lande

Anholdelserne er foretaget i et samarbejde mellem SEØ, politikredsene på Sjælland, myndighederne i Sverige, Holland, Belgien, Slovenien, Albanien og Tyskland samt det europæiske politisamarbejde, Europol.

Og der foregår onsdag en række lignende aktioner i flere af de landene.

I forbindelse med efterforskningen og dagens aktioner i både Danmark og udlandet er der beslaglagt en større mængde narkotika, våben og kontantbeløb.

- Det er en stor sag, der har tråde ud bredt i Europa. Derfor er det selvfølgelig yderst tilfredsstillende, at dagens aktion er gennemført med succes, og i dag har resulteret i indtil videre 31 anholdelser alene her i landet, lyder det fra lederen af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer, i pressemeddelelsen.

Anholdelserne er foregået uden dramatik, og vi er fortsat i gang

Torben Svarrer, politiinspektør

Politiet oplyser, at efterforskningen har rettet sig mod et organiseret kriminelt netværk med rødder i Albanien, der blandt andet mistænkes for indsmugling og videredistribution af cirka 1650 kilo kokain og heroin.

Derudover omfatter indsatsen på tværs af de europæiske lande også omfattende hvidvask af store beløb.

Efterforskning fortsætter

Det er dog ikke slut endnu. Ifølge Københavns Politi vil efterforskningen fortsætte, og det kan derfor ikke udelukkes, at der kommer flere anholdelser i sagen.

Flere af dem, som politiet allerede har fået fingrene i, vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret torsdag, hvor anklagemyndigheden vil fremsætte begæring om dørlukning.

Politiinspektør Torben Svarrer ønsker ikke at uddybe, hvad politiet har fundet. Det vil først blive meldt ud senere, når politikaktionen er afsluttet, oplyser han onsdag eftermiddag til Ritzau.

- Anholdelserne er foregået uden dramatik, og vi er fortsat i gang, siger han.

Torben Svarrer fortæller yderligere til nyhedsbureauet, at det er et kendt fænomen med narkoringe, der kommer østfra.

Særlig Efterforskning Øst er en af politiets to særlige enheder, der bekæmper organiseret kriminalitet.

Enheden dækker Sjælland, mens Særlig Efterforskning Vest tager sig af Jylland og Fyn.