Krimi

Mand opsøgte Inger Støjberg i byen før drab og partering af kvinde - nu begynder retssagen

Retssagen foregår i Retten i Aalborg. Der er afsat tre dage til sagens behandling.

Inger Støjberg kontaktede selv politiet, efter hun så et signalement af den tiltalte mand.

Tirsdag fra klokken ni ruller retssagen mod en nu 29-årig mand, der er tiltalt for at have dræbt en kvinde med adskillige knivstik i Hadsund i november 2018.

Yderligere er manden tiltalt for 'usømmelig behandling af lig', da han ifølge anklageskriftet gik i gang med at partere liget i en garage.

Ifølge den 29-årige selv, kan han ikke huske noget fra hændelsen, og han nægter sig derfor skyldig i de to forhold.

Opsøgte Inger Støjberg

Sagen skabte stor røre i lokalområdet, hvor politiet løbende har afhørt vidner - heriblandt fungerende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Samme aften, som drabet blev begået, blev hun nemlig opsøgt af den drabssigtede mand. Det oplyste ministeren en uge efter hændelsen i et Facebook-opslag.

Heri beskrev hun, hvordan hun henvendte sig til politiet efter at have set signalementet fra grundlovsforhøret, hvor den dengang 28-årige blev fængslet.

- Årsagen er, at den sigtede og varetægtsfængslede 28-årige mand hen på aftenen lørdag 10. november tog kontakt og indledte en samtale med mig.

- Det skete efter en koncert, mens jeg sad og hyggede mig sammen med en flok naboer og veninder på Den Grå Kok Vinkælderen i Hadsund, skrev Inger Støjberg.

Kære alle Jeg håber, at I alle vil behandle dette opslag med alvor og respekt. Som det har været beskrevet i medierne,...

Posted by Inger Støjberg on Sunday, November 18, 2018

Ministeren understregede dengang, at hun ikke ønskede at udtale sig yderligere om sagen i offentligheden.

Behandles over to dage

Udover ovenstående forhold er den 29-årige sigtet for overtrædelse af knivloven, da han var i besiddelse af både en springkniv og en kastekniv på sin bopæl i Hadsund.

Han havde desuden været i besiddelse af en pumpgun med tilhørende ammunition og er derfor også sigtet efter våbenloven.

Der er afsat tre dage til sagens behandling.