Krimi

18-årig dømt for vold ved demonstration mod Paludan

Udover den 18-årige er ni er blevet varetægtsfængslet med henblik på at blive fremstillet i grundlovsforhør.

Der er faldet dom i den første sag fra urolighederne på Nørrebro 14. april, hvor en demonstration mod Stram Kurs-stifteren, den yderligtgående islamkritiker Rasmus Paludan, udviklede sig til optøjer.

En nu 18-årig mand er blevet idømt otte måneders ubetinget fængsel. Da han er udlændinge har han samtidig fået en advarsel i medfør af udlændingeloven for vold mod tjenestemand og for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden. Manden var 17 år, da lovovertrædelserne skete.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Det, vi så 14. april, var fuldstændig uacceptabelt.

Jesper Beushel, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi

Demonstration blev til optøjer

Uroen på Nørrebro 14. april startede, da Rasmus Paludan demonstrerede i bydelen.

Partistifteren er blandt andet kendt for sine demonstrationer mod islam, hvor han har brændt koraner af, men demonstrationen på Nørrebro endte tidligere end forventet, da han blev angrebet af moddemonstranter.

Efterfølgende blev politiet angrebet med brosten og andet "forhåndenværende materiale, som for eksempel cykler og andre ting", som Jesper Bangsgaard, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, oplyste til TV 2. Derudover blev der sat ild til forskellige genstande i området.

Selv om partilederen ikke længere var på Nørrebro, udviklede demonstrationerne sig voldeligt. Politiet brugte tåregas mod uromagerne, og civilbetjente trak deres tjenestevåben.

- Det, vi så 14. april, var fuldstændig uacceptabelt. At man på den måde lavede en del af Nørrebro om til en krigszone, siger Jesper Beushel til TV 2. Han er vicepolitiinspektør i efterforskningsafdelingen ved Københavns Politi, og leder af det hold af efterforskere, som siden april har efterforsket urolighederne.

Jesper Beushe fortæller, at indtil videre er ni varetægtsfængslet med henblik på retsforfølgelse. Han fortæller, at han er tilfreds med, at efterforskernes arbejde nu har båret frugt.

- Jeg kan også sige, at der komme flere anholdelser, og at flere vil blive fremstillet i grundlovsforhør, lyder det videre fra Jesper Beushel.

Der er blandt andet kastet brosten mod politiet. Video: Sebastian Goos